Sembla que ser periodista cada vegada té unes sortides professionals més sorprenents. La reina Letícia va deixar els telenotícies per convertir-se en reina d’Espanya i ara és Màxim Huerta qui ha passat de sortir a televisió a ser ministre de Cultura i Esport. Qui li havia de dir a aquest conegut escriptor valencià que acabaria tenint un paper destacat dins del govern de Pedro Sánchez?

Màxim Huerta  EFE

EFE

Tan bon punt ha transcendit la seva sorprenent designació tothom s’ha bolcat a investigar el seu passat. No deixa de ser curiós que hagin escollit un excol·laborador d’Ana Rosa, famós per la seva tasca com a periodista del cor i les novel·les que ha anat escrivint.

El seu pas per Telecinco va deixar moments molt comentats i d’allò més surrealistes. Un dels més mítics ens transporta a 2007, quan va acudir al debat de Gran Hermano imitant una concursant i fent veure que olorava un vàter.

maxim huerta gh  telecincoFes clic a la imatge per veure el vídeo / Telecinco

Però d’aquesta escena la gent se’n va oblidar en veure’l completament despullat en un calendari d’Ana Rosa, apareixent amb un cor tapant les seves parts íntimes. Però també va ensenyar carn en directe, mostrant com se li trencava la camisa...

maxim huerta cor  telecinco

maxim huerta camisa telecinco

Fes clic a la imatge per veure el moment / Telecinco

Una vena exhibicionista que va donar pas a la seva faceta més tendra en ballar en directe amb la seva estimada presentadora quan va deixar El Programa de Ana Rosa després de 10 anys: “Gràcies a tu he après com es fa televisió en majúscules”, li deia llavors.

maxim huerta ar telecinco

Que Ana Rosa i ell s’estimen s’ha evidenciat en moltes ocasions, per la qual cosa no sorprèn que la reina dels matins hagi fet una piulada felicitant-lo pel seu recent nomenament: “Tots estem emocionats amb el nomenament del nostre company Màxim Huerta. Serà un ministre conciliador, sensat i amb sensibilitat. Orgull!”.

Aquestes paraules no han agradat gens a la xarxa, per això. Per què? A causa d’alguns tuits incendiaris que han trobat al Twitter de Huerta que farien evident que conciliador no n’és massa... Sense pèls a la llengua i amb molta tècnica en el llenguatge groller, han vist que ha publicat missatges antiindependentistes, antipolítics i també contra la reina Letícia. 

Ell mateix criticava els ministres fa uns anys... 

Així feia evident que no és massa fan del sobiranisme català: 

Aquest últim, però, feia referència a l’assalt de Jimmy Jump a Eurovisió, ja que la data coincideix amb la final del concurs en la qual el català va deixar en evidència la seguretat i va obligar el representant espanyol a repetir la cançó. 

Però si alguns tuits de Huerta han tingut repercussió han estat els masclistes, amb els pits com a clars protagonistes:

Pel que fa a la seva vida amorosa, realment sempre ha intentat ser bastant discret. Fa anys que va confirmar que és homosexual, però no se li coneix parella. Enamorat dels llibres, de la seva gossa Leo... però no dels esports, malgrat ser ara ministre d’aquesta modalitat.

Sembla que el nomenament serà dels més polèmics d’aquesta nova legislatura...