Ja ho ha dit Jaime Peñafiel en exclusiva per En Blau: "O Felip es divorcia o Letícia es carrega la monarquia". Segons el cronista oficial de la Casa Reial, el millor que podria fer el rei d'Espanya seria divorciar-se de la seva dona per tal de salvaguardar la imatge malmesa de la institució. No veu capaç de redreçar la situació ni que Letícia canviï un comportament que ell titlla de superb, agressiu i de mala persona: "Felipe es una buena persona, pero no tiene carácter, y menos con ella. Es bondadoso, pero vive aterrado con su mujer. En la Casa Real no hay nadie que pueda reconducirla. Lo que no puede ser es que ella marque la línea a seguir de la monarquía".

Jaime Peñafiel  GTRES

GTRES

Peñafiel també considera que després de 12 anys de matrimoni, la cosa va de mal en pitjor. El 2013 ja van tenir una crisi de parella important amb tot l'affaire Urdangarín que va esquitxar la família reial. I ara, segons Peñafiel, "ella está crecida y Felipe está empequeñecido, no sabe qué hacer. Se asusta de las reacciones que pueda tener su mujer. Incluso dudo de que Felipe siga enamorado de ella. Le ha hecho sufrir tanto...". El prec del periodista, o la recomanació cap a Felip que el millor que podria fer és divorciar-se de Letícia, obre un interrogant que podria suposar un daltabaix a la família reial. Hi ha números perquè això passi? O més encara, què passaria si finalment es divorcien i es diuen Tú a Oviedo y yo a la Zarzuela?

leticia felip boda pluja GTRES

GTRES

No hi ha paraigua que pugui aixoplugar la què li està caient a Letícia des del seu lleig a la seva sogra Sofia. I mentrestant, Felip que no sap cap a on mirar, ni què dir-li a la seva dona i la seva mare. Les relacions entre sogra i jove no acostumen a ser les més fluïdes del món. I menys, si corre sang blava per les venes. Fins i tot un rei Joan Carles irat va haver de dir-li a Letícia: "Si no vols que Elionor i Sofia es facin fotos amb l'àvia, no haver tingut filles amb Felip". Dures paraules. I més, quan des de fa temps que Joan Carles ja li deia al seu fill que si es casava amb Letícia, la monarquia se'n aniria en orris. Fins i tot, sembla ser que abans d'abdicar, li va demanar a Felip que es divorciés de Letícia.

familia reial catedral palma

GTRES

Però es van casar. El 22 de maig del 2004 a l'Almudena el príncep i la periodista es donaven el 'sí, ho vull'. Un enllaç que va venir precedit d'unes famoses capitulacions. Un contracte de 50 pàgines que especifica que en cas de divorci, Letícia tindrà la seva vida resolta amb una generosa assignació econòmica i dues residències, una d'estiu i una d'hivern. Amb servei incorporat, per descomptat.

Letícia, Elionor i Sofia  EFE

Efe

No tot seria, però, de color de rosa per la reina, si deixa de ser-ho. Tenint en compte que Letícia exerceix un control total en Elionor i Sofia, fins el punt de no deixar que l'àvia acaroni les seves nétes, aquesta clàusula no li agradarà. Ho va explicar el seu cosí i advocat, David Rocasolano en el seu llibre Adiós, princesa. Què passaria amb les filles de Felip i Letícia en cas de divorci? Zarzuela és clara en aquest aspecte: la custòdia dels fills se li atorgaria al pare i la Corona continuaria sent l'encarregada en exclusiva de la formació de les nenes.

leticia surt acte GTRES

GTRES

Abans de signar les capitulacions, Letícia li va demanar consell al cosí: “Esto no son unas capitulaciones matrimoniales, Letizia. Este documento no es ni siquiera legal”, va dir-li ell. “Yo que tú no lo firmaba", va ser el consell. Resposta de la llavors futura reina? “¡David, escúchame! ¡Ellos te imponen que esto es así! ¡No hay otra manera de hacerlo!”. Llavors, un enamorat príncep Felip va intervenir, per constatar que el matrimoni reial era com las lentejas, o lo tomas o lo dejas: "Las capitulaciones son innegociables. Hay que firmarlas tal y como están redactadas. No se puede cambiar ni una coma”, va dir l'hereu al tron.

felip leticia missa don juan EFE

Efe

També cal tenir en compte un article de la Constitució, el 56: "La persona del Rey es inviolable y no está sujeta a responsabilidad. Sus actos estarán siempre refrendados por el Presidente del Gobierno y, en su caso, por los Ministros competentes". És a dir, en la qüestió que ens ocupa, els reis d'Espanya es podrien divorciar sempre i quan sigui de mutu acord o partir d'una demanda interposada pel marit, és a dir, pel rei Felip. Però si per aquells casuals, fos ella qui digués "n'estic d'aquesta família fins els Borbons!", si ella volgués anar als tribunals a interposar una demanda de divorci contra el monarca, ho tindria complicat per ser admesa a tràmit.

Letícia i Felip boda  Casareal

@CasaReal

Veurem com acaba tot plegat i si finalment aquesta imatge passa a ser història. Letícia té caràcter, i no sembla que res, ni ningú, monarquia inclosa, faran que canviï.