El teatre escenificat a les portes de l'hospital Sanitas de La Moraleja entre la reina Letícia i la seva sogra, la reina emèrita Sofia, potser ha convençut els més monàrquics. Però n'hi ha d'altres que no s'empassen el paperot així com així, com la infanta Elena. De fet, ni les mateixes implicades s'ho empassen. No se suporten. I no ho han fet mai. El Letiziagate tenia molta veritat. I la visita a la clínica molt d'impostat. 

leticia sofia nenes 4 efe

Efe

La periodista Pilar Eyre, a les pàgines de Lecturas, desgrana tot el que s'amaga rere el rictus de cordialitat de Letícia i Sofia. I és curiós comprovar que els maldecaps per a la reina Sofia van començar per culpa... d'un pijama d'home. Al seu armari, la reina emèrita hi guarda una mena de brusa descolorida, amb les vores esfilagarsades. Una camisa de pijama d'home que té més de cinquanta anys. Una camisa del seu marit Joan Carles.

reis espanya anticl

TVE

Sofia va anar a donar a llum el que seria el seu tercer fill vestida amb el pijama. Ja tenia dues nenes, Elena i Cristina. Volia un nen. I la superstició va fer que anés amb el pijama del Rei. Va anar bé. Va néixer Felip. Ella plorava i Joan Carles deia "Hemos tenido un machote". El machote va créixer i va conèixer Letícia. I aquí es va torçar tot. Al principi, Letícia va ser conciliadora i en casar-se amb la nineta dels ulls de Sofia, va tranquil·litzar la seva ja sogra: "No perd un fill, guanya una altra filla". Sí, sí. Demà m'afaitaràs. Letícia ensabonava Sofia: "Seguiré l'exemple impagable de la Reina".

leticia sofia efe

Efe

Però de portes endins, l'aleshores Princesa d'Astúries mostrava la seva veritable cara i li deia al seu marit: "Jo no seré una dona patidora com la teva mare. A la mínima, foto el camp". Una amenaça en tota regla. Sofia, una bena als ulls. Regals a la jove, sessions de mirar vídeos sobre la infància de Felip, li deixava joies, li presentava les amigues.

El punt d'inflexió

Quan va adonar-se Sofia que a casa hi tenia l'enemic? El dia que va anar carregada de regals per a les nenes —i això que, segons Eyre, és molt garrepa. La mainadera no la va deixar entrar: "No és a la llista, no està autoritzada". Sofia acabava de veure-li les orelles al llop. "Les nenes estan menjant, estan dormint, són a l'escola, fent natació...". Era el que sempre rebia Sofia quan anava a fer d'àvia. Més que les nenes semblaven en Teo.

Elionor i Sofia / ACN

ACN

I Felipe? Ha intercedit d'alguna manera? Segons la cronista, li va cridar l'atenció a la seva dona, i aquesta es va encendre d'ira. Pilar Eyre es pregunta: "Estem davant una nova Lady Di? Pot un tigre canviar les seves ratlles?". I s'imagina una escena típica de drama de sèrie B dels diumenges a la tarda: "M'imagino Sofia dormint abraçada al seu vell pijama, sentint la veu de la seva mare dient-li: 'passi el que passi, la nostra força és l'amor del nostre poble'"... Sí, perquè de Letícia no en rebrà amor, precisament... Quina estampa.