Fa pocs dies un article del cronista reial Jaime Peñafiel va servir per recordar que el rei Felip pateix la malaltia de la son, narcolèpsia. Ara al digital LOC el mateix autor revela que el pare pateix del mateix.

Escriu Peñafiel: "Todavía recuerdo ver al Rey Juan Carlos en algunos momentos profundamente dormido. Tal cosa solo le había sucedido cuando visitamos la Filipina de los Marcos cuando llegamos a Manila procedentes de la lejanísima Arabia Saudí, un salto como para figurar en el Guinness. Sin descanso, ofrecieron la cena oficial durante la que a Don Juan Carlos se le vio dando cabezazos".

joan carles ulls tancats GTRES

Joan Carles ulls tancats, GTRES

Sembla evident que el gen Borbó inclou dormir-se en públic com diu Peñafiel que li passa a Felip fins que no es medica.

Felip pateix dues malalties rares i la Corona mai les ha explicat: onicofàgia i narcolèpsia. Tenen noms rars però s'entenen perfectament.

 Onicofàgia:  hàbit de menjar-se les ungles compulsivament que comporta problemes a les dents, deformacions a la cutícula, berrugues i infeccions. Cada cop són més habituals imatges del cap de l'Estat en recepcions oficials i els dits plens de tiretes o directament les mans sagnant. Molt inapropiat, i el pitjor, molt silenciat:

felip tirita 2 CR

felipe manos con sangre en los dedos CR

detalle manos sangrantes felipe VI Casa Real

Felip amb tiretes als dits i mans sagnant, EFE

Jaime Peñafiel ho va revelar en un llibre: "Era un niño malcriado, flojo en sus estudios, con faltas de asistencia y puntualidad y déspota. Con un grave problema añadido: el sueño. Su pubertad le provocaba cierta vagancia, somnolencia y falta de interés general. Se quedaba dormido hasta de pie. Si estaba sentado, Felipe se dormía. Padece narcolepsia".

Els testos s'assemblen a les olles.