Felip VI ha tornat de les seves vacances secretes, posteriors a les de Marivent. Les que Zarzuela amaga en un clàssic de cada estiu. Mentre Letícia presidia un acte de lliurament de premis, el seu marit ha presidit l'obertura de l'any judicial en un gest inequívoc de suport al bloqueig que els jutges mantenen, okupant el CGPJ 3 anys després d'haver caducat el seu mandat.

Felip no està obligat a presidir aquest acte però hi va anar. Feia mala cara:

rey felipe VI año judicial 2021 EFE

Felip VI obre l'any judicial, EFE

Serà que obre l'any judicial quan el seu pare Joan Carles I pot ser assegut al banc dels acusats. O serà que aquests actes l'avorreixen i temia adormir-se en directe. És una probabilitat alta ja que Jaime Peñafiel ha tornat a escriure sobre la malaltia que pateix el rei d'Espanya: narcolèpsia, o com escriu el cronista reial "la enfermedad del sueño".

El rei s'adorm sense controlar-ho, en qualsevol lloc i circumstància. Per evitar-ho cal medicar-se.

rei felip militar ulls GTRES

Felip amb els ulls tancats en un acte oficial, GTRES

Escriu Peñafiel al digital República.com sobre els estudis a l'estranger de la princesa Elionor recordant que a la seva edat, setze anys, ja ho va fer Felip, no a Gal·les sinó a un internat al Canadà. Allà va revelar-se-li aquesta malaltia: "El régimen era muy exigente, estricto y se aplicaba a rajatabla. Como él padecía la enfermedad del sueño, empezó a tener problemas a la hora de despertarse.

Aunque su compañero de habitación hacía de despertador, no conseguía que se despertara y se desesperaba por el persistente sueño tan profundo de Felipe. Había ocasiones en las que la gobernanta del colegio, Chistina Macintosh, tenía que recurrir a la bolsa de hielo sobre la cara del príncipe. Ni aun así, lograban que se espabilara. Y cuando lo hacía, volvía a dormirse en las aulas durante las clases". No era dropo, estava malalt.

rei felip dormint GTRES

Felip VI sembla que dorm en públic, GTRES

Zarzuela mai no dona informació sobre la salut del monarca que farà 54 anys. Si pateix alguna malaltia, lesió o dolència és un secret d'Estat. Excepte per Peñafiel. Pot passar-li com amb el seu pare, Joan Carles, que es va adormir en públic en actes oficials o no podia llegir un simple paper del discurs.

Les dolències de l'emèrit van contribuir a la seva abdicació. Les de Felip són secretes, fins que siguin notòries. Peñafiel destaca "Felipe se quedaba dormido hasta de pie, lo que le creó numerosos problemas durante su época en el internado canadiense y numerosos castigos. 

En el internado, se comportó como era: un niño mal criado por mamá, flojo en los estudios, cierta vagancia y falta de interés en general (...) Juan Carlos tuvo que gritarle, la noche del 23-F cuando le obligó a permanecer en su despacho : ¡¡¡Felipe, no te duermas!!!".

Peñafiel parla el que tots callen: el rei de cierta vagancia i amb una malaltia amagada: narcolèpsia.