Després d'una setmana de fiascos estilístics, Letícia ha fet un cop de puny sobre la taula i ha deixat tothom impactat en la seva última aparició pública. La reina ha estat a València presidint el Dia Mundial de la Creu i la Mitja Lluna Roja, i s'ha assegurat no passar desapercebuda. Del seu armari ha escollit un model cridaner en la forma, el color i els detalls. Un fúcsia llampant d'una marca valenciana que ha eclipsat les mirades dels allà presents, i que ha provocat un efecte similar a les xarxes socials i els mitjans de comunicació, on les instantànies circulen a tota velocitat. No hi havia cap perill que cap altra convidada li robés el protagonisme. Impossible.

Recorden aquella pel·lícula de 1958, 'Las chicas de la Cruz Roja', interpretada per Concha Velasco? Doncs bé, mirant l'outfit de la monarca, només direm que ha plogut molt des d'aquella Espanya fins a la dels nostres dies. Ara l'ambaixadora és una reina d'origen plebeu que ha convertit la seva imatge exterior en una targeta de presentació. I què diu en aquesta targeta? Doncs que aquí mano jo, que faig el que em surt del monyo i que em vesteixo de la mateixa manera. De les poquíssimes coses bones que pot tenir la monarquia: la reivindicació de la llibertat. La resta...

Letizia rosa Ximo Puig EFE
Letícia de fúcsia amb Ximo Puig a València / EFE

Letícia s'ha plantat a la capital del País Valencià amb aquest disseny de preu assequible (64 euros) però que no el pot lluir tothom, no. Has d'estar en plena forma. Fins i tot massa en forma. Un vestit amb unes obertures laterals molt pronunciades, deixant l'abdomen a la vista del públic i marcant silueta de forma extrema. Un push up de dalt a baix, vaja. Estàvem acostumats a veure la tonificació descomunal del cos i les extremitats de la reina, però ara sabem també que el six pack és de roca. Pilar Eyre, cronista reial amb majúscules i sempreatenta a les qüestions relacionades amb la moda, ho explica de forma fantàstica: "Estoy contenta porque gracias a este vestido de Letizia se va a hablar del acto de la @CruzRojaEsp en todo el mundo".

(Alta) Entrevista Pilar Eyre, escritora - Foto: Montse Giralt
Pilar Eyre / Montse Giralt
Letizia rosa abdominales GTRES
Letícia sap que tothom parlarà d'ella / GTRES

I sí, la Pilar té raó: se'n parla de la Letícia, de la seva figura i de la seva tria. Segurament el vestit s'esgoti aviat, com el bicolor de Mango que va repetir amb una premiada a Badajoz, aquella pífia inesperada. Ara bé, els comentaris potser no agraden tant a la reina, perquè hi ha molta gent que no la veu gens guapa, ni adequada, ni res. Per a gustos, ja saben. Els colors. Des del fúcsia al verd, blau o groc piolín.

Letizia rosa aberturas GTRES
Letícia de fúcsia i ensenyant abdominals / GTRES
Letizia rosa EFE
Letícia de fúcsia i ensenyant abdominals / EFE

Èxit o fracàs, tant se val: Letícia ha fet diana, tothom en parla. Els del seu bàndol, i els de l'altre.