Setmana intensa la dels reis d'Espanya. Bé, moguda, moguda, tampoc, però si que van d'una ciutat a l'altra fent coses de reis. Esdeveniments diversos, visites a militars, dinars oficials o rebre personalitats X a Zarzuela. Un no parar, vaja. El cas és que aquest 5 de maig la parella s'ha retrobat a Barcelona, territori comanxe. Allà es celebrava el lliurament dels Premis Nacionals de Recerca, i els monarques eren la màxima representació de l'Estat. Per part del Govern, però, cap representant: l'han deixat plantat. Això sí, la ciutat de Barcelona ha volgut rebre la Corona a través de la batllessa Ada Colau. Una Colau que ha protagonitzat l'anècdota del dia. Ella i Letícia.

La cosa va de vestuari, una mena de malson per a la reina Letícia, sempre tan preocupada de la seva imatge exterior. Ella i bona part de la premsa, de fet. Uns mitjans que ahir no van poder deixar de comentar la pífia estilística que havia patit la consort durant un altre lliurament de guardons, en aquest cas a Badajoz. Letícia triava un model de Mango low cost però resultón... i molt reconeixible. Sobretot si una de les persones premiades va vestida exactament igual que tu. Patapam, ja tenim foto i titular. Moltes rialles entre totes dues, però l'estratègia visual de la reina... feia figa. Això sí, la firma s'inflarà a vendre'ls. 

letizia vestida igual
Letícia vestida com a una guardonada / @CasaReal

Doncs bé, la cosa va de Catalunya, de repetició, de situacions un tant còmiques. D'una marca catalana, a la capital del país, per exemple. De trobar-te cara a cara amb algú que va vestit com tu. Una altra pífia, ni que sigui cromàtica. I sí, la "rival" de Letícia era Ada Colau. Totes dues han triat el mateix to, el taronja, per presentar-se a l'Auditori del Fòrum. Ortiz repetint el vestit de Carolina Herrera que va dur a Suècia fa uns mesos, amb aquelles pells sintètiques imitant animals morts. L'alcaldessa barcelonina, per la seva banda, amb un vestit amb jaqueta i pantalons. Tot llampant, cridaner. Estils diferents, però sobre l'escenari la sensació és contundent. Sembla una broma.

Letizia de naranja como Ada Colau GTRES
Letícia i Ada Colau de taronja / GTRES
Letizia de naranja Ada Colau GTRES
Letícia i Ada Colau de taronja / GTRES

Un altre detall: a les imatges que ens ha servit el famós compte oficial de la Casa Reial espanyola, la dels bonys als pantalons de la Benemèrita, resulta curiós que la coincidència queda reduïda de forma considerable: aquí els colors son molt diferents. Potser volien marcar distàncies després de veure les instantànies de les agències oficials. Això sí, al vídeo, ni de broma. 'El algodón no engaña'.

EL TARONJA DE LETÍCIA I ADA COLAU EN FOTOS, SEGONS LA CASA REIAL: 

EL TARONJA DE LETÍCIA I ADA COLAU EN VÍDEO, SEGONS LA CASA REIAL: 

Ahir dèiem que era la primera vegada que la reina anava vestida igual que una convidada en un acte oficial. Ja saben la dita, això d'ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra. 24 hores més tard, doblete