Hi ha dos Diumenges de Resurrecció que han passat a la història: l'original, de l'any 33, quan el catolicisme considera que va ressuscitar Jesucrist, i el de l'any 2018, quan va ensorrar la seva imatge Letícia d'Espanya. Aquell diumenge 1 d'abril a la Catedral de Palma, del que ara se celebra un any, va succeir el que tothom ja ha vist: tres moments que demostren que a Letícia li fa fàstic la seva sogra Sofia. 1) Letícia tapa el fotògraf per impedir una imatge d'àvia i neta2) més desconegut, Letícia neteja la cara d'Elionor allà on Sofia li acaba de fer un petó. I 3) La nena va deixar anar una mà violentament contra la iaia de 81 anys per acabar d'arrodonir l'escena. Aquestes són les tres imatges, tres palades de sorra a la tomba reial:

Com entoma aquest desastrós aniversari Letícia? A l'agenda de Casa reial no hi ha un sol acte de la reina aquest 1 d'abril. Fins dimecres Letícia no posarà un peu al carrer, per un acte que, a sobre, va amb segones: presidirà un col·loqui sobre Salut Mental. Qui sí que ha anat amb segones, i possible mala llet, és la seva sogra. Com va anunciar En Blau, la reina Sofia ha omplert l'aniversari dels "fets de Palma" acceptant presidir un acte oficial a... Mallorca. Va aparèixer somrient al 50è aniversari de la Copa de Vela Princesa Sofia. No calien discursos: la guanyadora de la guerra de reines és Sofia.

sofia vela efe

sofia palma efe

EFE

Segons recull el Diari de Mallorca, el discurs de Sofia va poder ser interpretat de diverses maneres: "Animo a todos que continúen con la misma ilusión con la que empezaron hace ya medio siglo, y a los participantes de esta emblemática edición les deseo buena mar y mejores vientos". Sofia, de blanc immaculat, amb abundants cabells blancs, venerable als 81 anys, va reivindicar el valor de la veterania i a les noves generacions els va dedicar un bon vent i barca nova, que és com en català diem a algú que marxi.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat