Les darreres hores els reis Felip i Letícia han tingut una agenda atapeïda. Els monarques han presidit entregues de premis i recepcions oficials envoltades de la creme de la creme de la cultura i l'esport, on han coincidit amb Paz Padilla, amb Víctor Manuel i Ana Belén o amb Carlitos Alcaraz, on la reina ha aparegut amb un vestit amb obertura sense obertura, on ha tingut algun descuit que altre i on han parlat amb premiats i fans que s'han volgut acostar a la parelleta per xerrar amb ells, elogiar-los i fer-los-hi alguns regals inesperats. Cosa que ha passat, per exemple, a l'entrega dels Premis Nacionals de l'Esport al palau reial d'El Pardo o a l'entrega de les medalles d'or al Mèrit a les Belles Arts a Cadis.

Aturem-nos al que ha passat a la ciutat andalusa, on mica en mica es van sabent noves situacions viscudes pel Borbó i la seva dona. Per exemple, una nova exclusiva de Vanitatis referent a un obsequi rebut per l'asturiana de mans d'unes seguidores que van anar a la cita. Després de l'entrega de premis, recepció amb els 32 premiats i els seus acompanyants, foto oficial amb els convidats i salutacions de rigor, copets a l'esquena i encaixades de mans reials. Tothom perdent el nord per una foto amb els monarques, com si fossin els Rolling Stones, i ells, accedint-hi, “con una paciencia infinita”, com diu un testimoni a l'esmentat mitjà. I entre aquests que van saludar-los, les filles de la dissenyadora andalusa Lina (Marcelina Fernández), que va ser qui va vestir de flamenca a la reina Sofia l'any 1984, quan va anar al camí del Rocío amb les infantes Elena i Cristina, amb una faldilla inoblidable de farbalans de color groc amb punts blancs.

sofi
Sofia, de farbalans / GTRES

Rocío y Mila Montero són ara les que porten la firma Lina Sevilla un cop va morir la seva cèlebre mare. I les dues li van entregar a Letícia un regal: un ventall que ella va rebre de manera inesperada i suposadament emocionada. Un vano de color rosa, que ella va aprofitar per comentar que anava a joc amb el color del vestit que va dur per a l'ocasió.

rosa
Felip i Letícia, a Cadis / Casa Real

Però què explica una testimoni que va presenciar la conversa i l'entrega del regal? Que un cop el va rebre, "la Reina se interesó también por el traje de flamenca de su suegra, y realizó varias preguntas muy interesantes relativas a la confección. Según parece, preguntó qué era lo que necesitaba un traje para ser considerado de flamenca y también por los lunares, a lo que las diseñadoras contestaron que lo fundamental en el traje de flamenca eran los volantes'”... Letícia fent-se la interessant, podríem dir fins i tot que amb un punt d'hipòcrita, i preguntat per vestits de farbalans... Saben quantes vegades s'ha posat Letícia un vestit de flamenca, de manera festiva o institucional, en algun acte en públic, com per exemple, la Feria de Abril, o en alguna visita a Andalusia?... Cap ni una. Zero. Cero patatero. Si fins i tot hem vist abans així a la reina holandesa Máxima Zorreguieta que a ella...

maxima holanda 2 gtres
Máxima d'Holanda, vestida de farbalans... cosa que Letícia no ha fet mai / GTRES

"La Reina no ha lucido el traje de flamenca en ninguna ocasión y son muchos los diseñadores de moda flamenca que esperan que lo haga en algún momento"... Que esperin asseguts. I mentrestant, ella anar fent preguntes sobre vestits de flamenca... S'ha de ser barruda.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!