Letícia ha estat sempre un vers lliure dins la Casa Reial. Les monarquies només tenen una obligació: reproduir-se. Asseguren la successió a través dels fills i ho fan pel mètode tradicional: casar-se per l'Església i concebre nadons dins la relació conjugal. Ni adopció, ni fills extramatrimonials ni prínceps LGTBI. Res modern entra en la corona. Espanya va acceptar una princesa atea, divorciada, republicana i plebea perquè Felip no era un gran partit, no se'l rifaven les grans fortunes ni les aristòcrates ni princeses nòrdiques. I a la força van acceptar Letícia com una alenada d'aire fresc a Zarzuela. Després dels fracassos dels altres plebeus dins la família, Jaime Marichalar va divorciar-se entre acusacions de cocaïnòman i Iñaki Urdangarin ha patit el mateix final però per robar a Administracions públiques, Letícia segueix allà. No roba, no consumeix, però és ingovernable. Tota la premsa royal coneix des de fa anys el mal caràcter de Letícia, que no sembla gaudir del seu paper. A diferència de Màxima d'Holanda, una altra plebea feta reina, Letícia apareix encarcarada, aspra i allunyada de la gent. No ha sabut aprofitar ni la seva feblesa, enganyar Felip amb Jaime del Burgo, per semblar més humana. Ha preferit fer veure que no passava res. Per Zarzuela sí que ha passat: han posat punt final al regnat de Letícia, que ja ni decideix, ni imposa, ni amenaça a endur-se les filles que ja són majors d'edat (17 i 18 anys). Letícia ja només queda de comparsa.

2a99387e3209683370445895be818d73c2ada521w
Juanma Moreno, Felip, Letícia i Ernest Urtasun, EFE
DL u553623 144
Letícia mirant a càmera a Cadis, GTRES

Aquesta primera setmana d'abril només va a dos actes i cap dels dos com a reina. Hi va d'acompanyant de Felip, sense fer discurs ni tenir protagonisme. Només li queda lluir models de moda més o menys inapropiats. Ni això li ha sortit bé aquest dimecres a un acte cultural a Cadis, on bufava el vent de l'Atlàntic i Letícia ha baixat del cotxe oficial quan una ratxa li ha aixecat la faldilla i ha ensenyat la cuixa als ciutadans andalusos que esperaven veure celebrities, de Víctor Manuel a Carme Elias o Mario Gas, que eren premiats. De propina han vist les cuixes de la reina. Un incident que mai li ha succeït a Kate Middleton o a Mary de Dinamarca, però amb Letícia tot és possible. Un vestit rosa amb un tall a la faldilla que ofereix una perspectiva molt poc royal de la reina. Letícia sempre s'ha sentit més Dulceida que reina, una intagramer:

DL u553623 051
El vent aixeca la faldilla a Letícia, Cadis, GTRES

La reina va tornar a ser notícia per com vestia, de Lady Pipa. No és el primer cop que desvia l'atenció cap a les seves cames. En alguna ocasió ha mostrat més del compte i ha ensenyat una part que ella considera lletja: els genolls. Un dia fa anys, un abric Carolina Herrera per damunt les espatlles i un vestit vermell Massimo Dutti  li van fer una mala passada. Aquesta foto no la veuran a cap diari. Letícia ensenyant cuixa i una part que sempre amaga per lletja, els genolls:

letizia enseña musclo Instagram

Letícia ho ensenya tot, Instagram

La nova i molt púdica Letícia, tapada de cap a peus, quan fa una passa se li obre el vestit i ensenya  involuntàriament la cama llarga, el bessó nu alçat per les sabates de taló, una cuixa generosa i el genoll que detesta ensenyar i que l'acomplexa. Un compte d'Instagram va lluir-la sexy i desimbolta. Però per accident. Sense l'obertura, sembla la institutriu de Heidi.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!