Sovint, a Espanya hi ha tendència amb equiparar la reialesa pàtria amb els seus homòlegs europeus. A qui s'assemblen o es deixen d'assemblar, no pel físic, sinó pel caràcter, les maneres de fer i les circumstàncies. A Letícia sempre li han buscat equivalents paral·lels entre la resta de royals, i en aquest sentit, un nom apareix sempre a totes les comparacions: el de la reina d'Holanda, Máxima Zorreguieta. La veritat, però, és que s'assemblen com un ou a una castanya, una és molt més propera i natural (l'argentina), l'altra sempre sembla que s'hagi empassat el pal d'una escombra. Una és espontània i té una imatge de calidesa i l'altra de fredor i tenir-ho tot calculat. Només cal veure sengles despatxos per adonar-nos de com de diferents són l'una i l'altra. Una, com si estigués en una nau d'Star Treck, espai blanc, distant, impersonal, gairebé sembla la sala d'operacions d'un hospital. L'altra, tot calidesa, llum, color, detalls bonics i decoració personal.

leticia despatx2
Letícia despatx / CasaReal
leticia despatx
Letícia despatx / CasaReal
despatx maxima
Máxima despatx / IG
despatx maxima2
Máxima despatx / IG

"Ya tendría que aprender Letizia, que es mínima en todo, de Máxima"La frase lapidària és de Jaime Peñafiel. No són, però els seus despatxos el que separa les dues reines, dues de les més famoses d'Europa. I és que el motiu que no siguin precisament el que que es diu amigues té nom i cognoms. Nom i cognoms d'una dona, per ser més exactes. Tenen gairebé la mateixa edat, Letícia 51 i Máxima un any més, els seus orígens no tenen res a veure amb la reialesa i comparteixen passió pel país on regna la primera. I és que Máxima d'Holanda és una enamorada d'Espanya, vestint fins i tot amb un vestit florejat de farbalans a la Feria de Sevilla, cosa impensable en Letícia.

leticia i maxima gtres
Letícia i Máxima / GTRES
Reina Letícia i Màxima Holanda  GTRES
Letícia i Máxima Holanda GTRES

Però tot i aquestes semblances, tot i parlar el mateix idioma, tenir edat semblant, el mateix càrrec i haver canviat les seves vides en enamorar-se de dos reis, "pese a sus encuentros por trabajo y pese al paso de los años, no han conseguido forjar una relación de amistad", apunten a Lecturas. "Al ver sus caminos similares, se podía pensar que terminarían haciéndose amigas, compartiendo confidencias y apoyándose entre ellas. Pero nada más lejos de la realidad". Qui dona la clau d'aquesta tibantor, d'aquest poc carinyo que es tenen l'una a l'altra, és Pilar Eyre. L'escriptora ho ha fet al seu canal de YouTube, Al aire, i el motiu pel qual ha estat impossible una amistat entre les dues dones és una altra dona: "a pesar de que siempre la comparamos con Letizia, no deben ser muy amigas porque Máxima era muy amiga de la infanta Cristina. Cuando vivía en Barcelona, la había visitado en diferentes ocasiones, y yo creo que por eso no se ve con Letizia. Porque en Madrid no tenemos constancia que se hayan visto ni hayan estado juntas"... Cristina, novament, l'estimada cunyada de Letícia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!