Pedro Sánchez ha promès el càrrec de president  a Zarzuela sense creu ni Bíblia. El canvi suposa un gir cap a l'aconfessionalitat de l'Estat, però el socialista no es pot passar amb els canvis i  només se li ha permès prometre no al Congrés dels diputats, seu de la sobirania nacional, sinó al Palau d'un rei. Sánchez s'haurà adonat que Zarzuela s'ha passat a l'ecologia. Letícia ha embogit amb el verd: ja se sabia que era practicant de ioga o que el dinar amb les seves filles consisteix en bledes i peix, com tothom sap el menjar favorit de qualsevol infant.

familia reial efe

EFE

Però ara Letícia ha fet posar firmes tot Zarzuela amb un decàleg per contribuir a un planeta més sostenible. Serà càrrec de consciència per l'afició de la reina a matar animals caçant-los o per la història que va explicar Jaime Peñafiel sobre el gos predilecte de Felip al qual Letícia va foragitar de Palau i va morir "comido por las alimañas del monte", segons el cronista reial. Sembla que a Letícia no li agraden els animals però sí les plantes. 

leticia lleopart   GTRES

GTRES

El decàleg és llarguíssim però El Español l'ha sistematitzat: panells solars, paper reciclat, bombetes ecològiques, supressió dels pesticides als jardins, sembrar plantes que no necessitin molt de reg, regar sense aigua potable, fer rentadores amb sabó no agressiu amb el medi ambient i una dieta estricta sense sucres. Només li falta plantar un hort com Michelle Obama a la Casa Blanca. Letícia arriba fins el paroxisme de suprimir el cafè amb pastes amb què es rebia les visites i oferir-los te i fruita. La reina Elisabet II també pren el te de les cinc però mai no rebutja una bona galeta anglesa. Que Letícia n'aprengui de la millor.