El cap de l'Estat fa mig segle i ho celebra ensenyant la seva vida familiar. Felip VI bufarà 50 espelmes dimarts 30 de gener i l'acte oficial per celebrar l'aniversari consistirà en imposar a la seva filla gran, la princesa Elionor, el Toisó d'Or, un collar que representa una de les distincions més antigues que atorga la Corona. Es pretén simbolitzar l'ingrés de la princesa en la vida pública espanyola, als seus 12 anys. Es farà amb la reticència de la reina Letícia, que veu Elionor massa nena per  lliurar ja els premis princesa d'Astúries. Però per Zarzuela és urgent representar la continuïtat de la monarquia en la figura de l'hereva.

felip elionor efe

EFE

El retorn a la imatge més familiar i menys política de Felip es produeix en un moment en què torna a qüestionar-se la legitimitat democràtica de la monarquia. El problema ja no és si Joan Carles era més o menys infidel sinó el paper de la institució mateixa. Amb les crítiques rebudes per enviar Felip VI a Davos a representar Espanya en una cimera econòmica en lloc d'un càrrec escollit en unes eleccions, el rei es reclou en la seva dona i filles. Subministra desenes de fotografies fetes aquestes festes de Nadal, especialment del dia del discurs en què el monarca va tornar a advertir l'independentisme.

reis infantes efe

rei felip i filles efe

rei i filles efe

felip filles efe

 

 

felip i sofia efe

felip discurs filles efe

elionor i sofia efe

 leticia filles  efe

EFE

A banda de mostrar l'únic acte que Zarzuela prepara sense la intervenció de Moncloa, el discurs de la nit de Nadal, s'ha volgut donar una imatge de normalitat de la família Borbó-Ortiz, amb els quatre membres dinant un caldo, peix i aigua al costat del gran finestral en una taula rodona o les nenes vestides per anar a escola.

reis dinant efe

familia reial efe

reis dinant 2 efe

 

felip elionor escola efe

leticia elionor efe

familia reial cotxe efe

EFE

El mateix dia, dimarts 30 de gener de 2018, que Felip farà mig segle i Elionor comença a fer exercicis d'escalfament a la banda del camp de joc per substituir el seu pare, el Parlament de Catalunya triarà el proper president de la Generalitat. I serà un independentista. El regal de Catalunya al cap de l'Estat espanyol.