Pilar Eyre segueix disparant contra la família Borbó. Si encara dura l'escàndol per la identitat de la filla secreta del rei emèrit, la segona revelació sobre el rei actual, que inicialment va quedar tapada, està desfermant una onada d'opinió contra la monarquia. Eyre li va revelar a Risto que els actuals reis tenen la mateixa afició a la caça que Joan Carles I i un elefant a Botswana va marcar la fi del seu regnat. En aquell viatge secret es va trencar el maluc i va saber-se que en plena crisi econòmica el rei era a l'Àfrica en safari de luxe amb la seva parella d'aleshores, Corinna. Quan Joan Carles va dir als seus súbdits Lo siento, me he equivocado, no volverá a ocurrir el seu fill es va fer el sord. Segons la periodista catalana, quan Felip i Letícia marxen de vacances a destins no revelats als contribuents, van de cacera. En aquest precís moment, en el pont de la Immaculada, els reis són de viatge secret i algun elefant, ós o lleopard pot rebre una bala borbònica.

leticia lleopart   GTRES

GTRES

De fet, la reina d'Espanya serà dilluns a Senegal en viatge oficial, un país famós pels seus safaris amb rinoceronts. Eyre va desvelar a la TV i va confirmar a En Blau en una entrevista exclusiva que Letícia va regalar una escopeta Purdey al seu marit fa anys. Aquesta empresa armera es caracteritza per les armes de luxe i precisió de doble canó. Algunes fonts asseguren que Letícia va encarregar dues escopetes amb un cost de 70 mil €. Un preu escandalós que per a ells suposa només dos mesos de sou públic ja que cobren mil euros cada dia. Altres fonts asseguren que les armes van ser un obsequi. La noticia de Letícia és doble: el cost per l'erari públic i el cost en imatge per a la monarquia.

purdey  web purdey

Purdey: gun & rifle makers

La reina acaba de fer un Froilán: disparar-se un tret al peu. Sabent el gafe dels Borbons amb les armes (la mateixa Eyre va recordar com el petit Joan Carles va matar amb una pistola el seu germà petit) hauria d'evitar armes de foc. Però la seva filla Elionor mira pel·lícules de samurais així que és una hobby familiar. Letícia, segons va revelar en exclusiva Pilar Eyre a En Blau, va fer fora tots els gossos que hi havia a Zarzuela que la seva sogra collia de les gosseres. No sembla compatible amb la seva afició al ioga però també el rei Felip va fer el que la seva mare Sofia no suporta: anar als toros.

rei Felip toros  GTRES

GTRES

Fixin-se en la mà ensangonada del torero amb què li llença la montera al cap de l'Estat. Un Estat on torturar animals està perseguit penalment excepte si és dins una plaça amb públic aplaudint. Els animalistes ha vist vessat el got i plou sobre mullat contra la monarquia. Les xarxes s'han omplert de retrets contra els (fins l'1-O) impoluts Felip i Letícia:

leticia aclamada  EFE

EFE

Toros, caceres, banderes espanyoles de 300 m2 a la Plaza Colón... El 99,9% dels espanyols viuen en un pis on no hi cabria la bandera que va hissar-se a Madrid per celebrar el dia de la Constitució espanyola. No és el cas de Letícia que forma part de l'altre 0,1%.