Mentre els rumors sobre un possible divorci entre Felip i Letícia prenen volada, si més no, a Alemanya, el rei desfulla la margarita i pensa si fer-li cas a Peñafiel o noMe divorcio de Letizia, no me divorcio de Letizia, me divorcio de Letizia, no me divorcio de Letizia... Com han canviat les sensacions des de l'època en que Felip bebia els vents per Letícia quan la veia presentant el Telediario de les 3 de la tarda.

leticia periodista la1

TVE

El cronista oficiós de la Casa Reial descriu avui a la seva columna d'opinió de la revista Pronto com va ser la primera cita entre els futurs reis d'Espanya. Una cita on hi havia menys intimitat que a un centre comercial un dissabte al vespre. Aquell llunyà 17 d'octubre del 2002 tots dos van posar la primera pedra del futur regnat. Però Felip va ser qui va carregar la pedra i Letícia qui s'ho mirava amb la mateixa passió que produeix contemplar un ficus durant 24 hores. Peñafiel, recordant la mort recent del periodista Pedro Erquicia, explica com aquest va organitzar el ja sabut sopar on coincidirien l'aleshores príncep amb la presentadora asturiana.

pedro erquicia

TVE

El que no era tan sabut eren els detalls d'aquell sopar que ara revela el veterà periodista. 16 convidats. O 16 espelmes, com prefereixin. Entre ells, l'empresari Juan Abelló i la seva dona Ana Gamazo, periodistes com Fermín Bocos o Luis Mariñas o el director de cinema Emilio Martínez Lázaro, autor de Los peores años de nuestra vida (una premonició del futur matrimoni Borbón-Ortiz?).

Jaime Peñafiel  GTRES

GTRES

Peñafiel subratlla el que es diu al llibre Tú serás mi reina, d'Ángela Portero i Paloma García Pelayo, quan Erquicia li va demanar a Letícia que s'assegués al costat de Felip. El futur rei s'hagués declarat en aquell mateix moment a la seva companya de taula, però es va contenir. Segons sembla, tot i que al sopar hi havia 14 persones més, es va passar l'àpat mirant cap a la dona que tenia al costat. Ella es va adonar. Però es va fer la sueca. O la noruega. Perquè ella sabia que Felip havia tontejat no feia gaire amb la model escandinava Eva Sannum.

eva sannum felip GTRES

GTRES

De què van parlar? D'on vivia cadascú. Però no en el sentit de ¿En tu casa o en la mía?, sinó perquè Felip estava molt cofoi amb el seu nou habitatge prop de la Zarzuela. Explica Peñafiel que tots dos es van sentir incòmodes per aquesta conversa. Per què? Perquè ell explicava amb detall com eren els 1.700 metres quadrats del seu palauet i ella li parlava del seu modest pis de dues habitacions al barri de Valdebernardo. "Totes les meves coses cabrien en el teu dormitori", li va dir Letícia a Felip, visiblement tensa. De fet, Peñafiel assegura que "A Letizia le importó un bledo que Felipe fuera quien era".

Aquella nit, Felip només sabia que volia que la periodista que cada migdia saludava els espectadors del Telediario li donés a ell el bon dia en privat. Però desconeixia o no es va preocupar en saber quin era el seu passat, que havia estat casada, que la seva mare era infermera sindicalista d'esquerres, que el seu pare treballava a la ràdio o que el seu avi era taxista.

felip i leticia gtres

GTRES

De fet, des d'un primer moment sembla ser que Letícia li hauria dit al seu futur marit que ella no seria una amant més, suposo que veient-li les orelles al llop després de l'historial del seu sogre Joan Carles. Aquella primera cita no va fer que la futura reina quedés enamorada a primera vista i pengés pòsters del príncep a l'habitació.

Li va agradar Felip, sí, però volia veure de quin peu calçava i quines eren les seves intencions respecte ella. És més, després del sopar es pot dir que gairebé no va parar per casa per si a Felip se li ocorria anar-la a buscar en calessa. Només uns dies després de la cita va marxar, per motius professionals, a la Cimera Iberoamericana de Santo Domingo. I just després va marxar cap a Costa Rica per motius personals.

Letícia i Felip VI primera foto junts  GTRES

GTRES

L'estratègia va provocar un efecte en Felip de perdre el cap. El futur rei gairebé es va tornar boig amb la distància. La trucava tots els dies mentre ella s'estava prenent una piña colada. I no sempre ella li agafava el telèfon. Això el feia embogir més, fins el punt de deprimir-se desesperat. Van ser uns dies on Felip va rumiar seriosament la possibilitat de renunciar als seus drets a la Corona. Al respecte, Peñafiel recorda una de les frases més famoses de l'escriptor irlandès Oscar Wilde: "Un sempre ha d'estar enamorat. Per aquesta raó, un mai hauria de casar-se"..."Felipe tendría que haberle hecho caso al dramaturgo", es lamenta Peñafiel...