Letícia i Felip odien els caps de setmana. Els temen per dues raons. Primer perquè s'evidencia davant de tota Espanya que el matrimoni està trencat, marxant Felip de festa amb els amics de divendres a diumenge. Hi ha hagut dues escapades consecutives a Sòria i a Lleida, i això perquè l'han fotografiat veïns de les dues poblacions. Zarzuela no informa de l'agenda dels reis els dissabtes i diumenges. Ara mateix, dissabte, Felip pot ser a Londres i Letícia a un viatge romàntic a França, com els que feia amb Jaime del Burgo quan feia 6 anys que estava casada amb Felip i la crisi del matrimoni era secreta. Ara tothom la coneix i cadascú va per la seva banda. No coincideixen ni als enterraments. Al del cosí del rei hi va haver d'anar sol. Per què? Perquè era diumenge. Letícia tenia altres plans.El segon motiu pel qual els reis detesten el divendres a la tarda és perquè Zarzuela fa pública l'agenda de la setmana vinent. Moment en què es pot deduir com va la cosa. Si Letícia no té actes, com va passar fa poc, és que la relació està fatal. Si Letícia no comparteix ni un sol acte amb Felip és que estan a matar. Això passarà la setmana que ve: Felip i Letícia no es veuran, ni a casa, ni fora de casa.

Felipe solo por la calle GTRES
Felip sol pel carrer, GTRES

Els reis tindran nou actes: set Felip, dos Letícia i ni un de sol tots dos junts. Això es decideix en un moment en el qual tota l'opinió pública espera un gest de complicitat entre els cònjuges que no arriba mai. I tot sota l'ombra allargada de Jaime del Burgo. L'amant de Letícia segueix silenciat  a la força, en mig d'un compte enrere de 48 hores amb el qual ell mateix va desafiar Zarzuela. L'ultimàtum li va caure a ell: Del Burgo menjant-se el seu bumerang. Res més perjudicial per a un vanitós, egòlatra i bocamoll com Jaime que tancar-li l'aixeta des d'on predicava, les xarxes socials. Alguns temen per la seva vida. Mort el gos no s'ha mort la ràbia. Felip i Letícia segueixen distanciats i la prova irrefutable és com la premsa afí gira la truita a cada signe de distanciament entre ells. Atenció al gest que demostra que Letícia ha dit adeu a Felip: s'ha tret l'anell de casada. Qualsevol persona interpreta aquest gest de la mateixa manera: Letícia dona per perdut el matrimoni. I és així. Felip, catòlic i amant de les aparences, segueix conservant l'aliança al dit anular vint anys després, tot i saber-se enganyat per una relació extramatrimonial, fins i tot quan tenia la mà malferia i amb un guix:

DL u544390 006
Felip amb l'anell de casat tot i la mà ferida, GTRES

El més divertit d'aquesta història és com la premsa afí, la que amaga Del Burgo, escriu : "El bonito gesto del rey Felipe con la reina Letizia a unas semanas de su 20 aniversario de boda"Lecturas assegura que el rei manté l'aliança en un gest romàntic i que Letícia no porta cap anell perquè així evita fer-se mal quan dona la mà en els actes oficials. La revista escriu "Hay un bonito gesto de Felipe hacia Letizia que deja claro que su relación sigue intacta: Felipe nunca se quita su alianza de casado. Letizia, en cambio, no lleva ningún anillo por los continuos apretones de manos que hacían que el anillo le hiciera daño, llegando incluso a hacerse pequeñas heridas. Por ello decidió guardar sus anillos y llevar sus manos libres (sic)". És fals que Letícia no dugui anells, només s'ha tret l'aliança de casada. Segueix lluint or i diamants a tots els actes oficials, fins i tot quan va anar, fa pocs dies, a una escola infantil a Lleó:

DL u547002 044
Letícia amb un anell de diamants al dit index, GTRES

EN Blau ja va fer-se ressò de l'últim llibre de Letícia on s'escriu que els reis viuen a ales separades de Palau i no coincideixen ni per dinar ni per dormir. El compte enrere pel divorci només és un secret per la premsa que creu que el que passa no ven o que Zarzuela els renyarà. Casa Reial envia missatges subtils: canvi de director d'orquestra (Camilo), reordenar l'agenda, i Felip menystenint Letícia i donant cada dia més rellevància a la princesa. Quan acabi la formació militar, estiu de 2026, Elionor ja estarà en condicions de suplir el forat que deixarà la divorciada Letícia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!