Felip ja no dissimula: està fart de Letícia. D'uns mesos ençà el cap de l'Estat ha decidit exagerar en públic el seu mal humor. Sobre seu han caigut dues bombes reputacionals i a les dues ha respost igual: fent males cares, "hacer pucheros" com diuen a castellà dels nens petits, ganyotes de desgrat. Ho va fer al novembre quan va reunir-se amb Pedro Sánchez per proposar-lo al Congrés com a futur president d'Espanya i ho està fent ara cada dia que comparteix un acte oficial amb Letícia. La dreta l'acusa de no aturar el govern Sánchez i els monàrquics l'acusen de banyut, d'infiltrar una perillosa esquerranosa a Zarzuela. Letícia li ho ha pagat posant-li les banyes amb el cunyat. Felip fa ganyotes i escenifica la distància amb Letícia igual com marca distàncies amb Pedro Sánchez. Amb la dona és més cruel, no hi interactua en els actes i el més evident: els caps de setmana que sempre estan buits d'actes oficials, Felip toca el dos, marxa no ja de Zarzuela sinó de Madrid. No suporta compartir el Palau amb la reina en la soledat de les 48 hores i sense les filles. Felip a Letícia cada divendres: "Me voy". És a Lleida des de divendres al vespre.

Felipe esqui GTRES
Felip esquiant a Vaquèira l'any passat, GTRES

El diari Segre acaba de trobar Felip a l'estació de Vaquèira, a la Val d'Aran. Allà el monarca té residència oficial, una casa de luxe que li van regalar les pistes d'esquí i que Iñaki Urdangarin va fer servir amb la seva amant Ainhoa Armentia amb l'excusa que tenia les claus de quan pujaven a esquiar amb Cristina i els nens. Felip després de molts anys de no posar-hi un peu va tornar-hi l'hivern passat i ha decidit que ara era l'excusa perfecta per aprofitar el cap de setmana de Sant Valentí i posar km. de distància amb Letícia, que ni esquia, ni vol esquiar ni vol visitar Catalunya dos cops la mateixa setmana. Van estar dimecres a Barcelona per inaugurar la segona Torre Puig pel dia dels Enamorats, no van ni mirar-se, i el cap de setmana de Sant Valentí Felip tot sol a Lleida. EN Blau ha accedit a l'única foto del rei a la Val d'Aran aquest cap de setmana:

Felipe cenando en la Vall d'aran, foto exclusiva EN Blau v2 (1)
Felip a la Vall d'Aran, 16-17 de febrer 2024, foto EN Blau 

El rei amb una restauradora de Vielha vestit de cap de setmana amb texans i jaqueta. Ella li agraeix la presència al seu establiment amb una fotografia junts com fan tants restauradors orgullosos. Segre, diari lleidatà, ha parlat amb veïns i esquiadors de la Vall: "La llegada en solitario del rey levantó gran expectación entre vecinos y aficionados al deporte blanco en la Val que coincidieron con él. El viernes por la noche, el monarca cenó junto con su grupo de amigos en un restaurante de Vielha, El Fogón del Valle, y ayer sábado al mediodía se le vió comiendo en un restaurante en la zona de Beret, según informaron aficionados al esquí que coincidieron con él. Aseguraron que el rey esquió por la mañana por la zona de Baqueira y en la de Beret, donde paró a comer y despertó la curiosidad de esquiadores y empleados de la estación. La familia real tiene una casa en la Pleta de Beret, en Naut Aran, cedida desde 1984 por los empresarios de la estación y en la que se prevé que está alojado el monarca durante el fin de semana". Plou sobre mullat:

En dos dels tres caps de setmana de febrer, Felip ha marxat tot el cap de setmana fora. No vol saber res de la seva dona, no vol ni coincidir. El cap de setmana del 3-4 de febrer a Sòria amb amics i el 16-17-18 de febrer a Lleida amb amics. a reina, en canvi, no se la veu enlloc, no surt de Palau, ni amigues, ni sortides. Serà que Letícia prefereix l'esquí sec.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!