Felip i Letícia són al Japó per l'entronització del nou Emperador. Però Jaime Peñafiel encara està perplexe pel lleig que va protagonitzar la reina als Premis princesa d'Astúries. Al digital republica.com ha publicat la purga de Borbons que Letícia ha imposat a la llista de convidats de la seva filla gran per encabir-hi tots els Ortiz Rocasolano. Pel gran dia d'Elionor, l'única família que va aplaudir-la va ser la de la mare: Ni Joan Carles, ni un nen Urdangarín, ni Froilán ni tietes infantes ni res. La reina Sofia mig clapada i prou. La foto de la vergonya per Peñafiel és aquesta:

telma leticia instagram

@lindseyvonn

Letícia amb la seva germana Telma Ortiz i el seu nou nòvio irlandès, un home que fins fa res estava casat amb una cantant del grup The Corrs. En Blau va publicar les primeres fotos dels amants i ara ja s'oficialitza la imatge, amb la reina i l'hereva Elionor. Escriu Peñafiel: "Ha habido una utilización de la ceremonia institucional para presentar al novio de Telma" i destrossa la responsable de convidar-los: Letícia "festejó el nuevo amor de tía Telma, posando en plano incluídas las nenas. Cuan si se tratara de una fiesta familiar. ¡Qué cara más dura y qué desvergüenza a quien corresponda por la utilización de un acto institucional para una puesta en escena familiar!".

telma oviedo 1 efe

EFE

Algunes fonts van publicar que la relació de Telma va començar quan Gavin Bonnar encara era un home casat. Peñafiel va més enllà: Letícia blanqueja la relació de la seva única germana utilitzant per la foto a l'hereva a la Corona i neboda de Telma. I Peñafiel critica un fet més greu encara: Letícia purga els Borbons: "Los Borbón brillaban por su ausencia. Fue deseo de Letizia que no se les invitara. Considera que la presencia daña a la Institución". A les fotos, tots els Ortiz Rocasolano.

paloma rocasolano oviedo efe

telma oviedo 2 efe

telma oviedo 3 efe

EFE

La mare de Letícia, Paloma Rocasolano, l'àvia Menchu del Valle, el pare Jesús Ortiz amb la seva segona esposa Ana Togores. Increïble: Letícia i Felip van vetar l'avi rei de la princesa Elionor, Joan Carles, però sí que hi va anar la "abuelastra" d'Elionor, la segona dona de l'avi matern. El despropòsit és total, i el poder de Letícia també. Tan absolut que cap mitjà ho ha descrit en aquests termes. Letícia sempre guanya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat