Responsable, formal, tranquil·la i curiosa: així qualifiquen els més propers a la princesa Elionor. La primogènita dels reis Felip i Letícia acapara totes les mirades des que complís els 12 anys, preguntant-se tothom quan tindrà agenda oficial pròpia. Que rebés el Toisó d'Or, la màxima condecoració de la Corona, va fer que molts donessin per fet que no trigaria en començar a presidir actes. Però el regnat de la petita Borbó seguia sense arribar.

reis i elionor efe

EFE

Molts assenyalen Letícia com la responsable, dient-se que la monarca vol posposar aquest moment en veure-la massa petita encara. Centrada en els estudis, l'esport i la música: així voldria que continués el màxim de temps possible, enviant-la aquest estiu a un campament dels Estats Units per complementar la formació acadèmica i personal.

felip elionor escola efe

EFE

Molts encara la veuen com una nena malcriada que demana que li facin la reverència a l'escola o influenciable, en apartar el braç de la reina Sofia en veure el menyspreu de Letícia cap a ella. Sigui com sigui, una cosa està clara: poques coses fa sense la seva germana. Alguns mitjans s'han atrevit a assegurar que la Reina estaria fent tot el possible perquè no hi hagi gaires diferències entre Elionor i Sofia. Mentre que l'hereva sempre s'ha mostrat com una nena calladeta i formal, la germana sembla ser molt més extravertida i riallera. Dient-se que les haurien enviat juntes al campament perquè Elionor viu sota la batuta de la germana, deixant-se portar pel seu tarannà amb més desimboltura.

Però tot això ha acabat ja. La vida de la Princesa canviarà radicalment a partir d'aquest setembre, creant-se la seva agenda oficial pròpia. Després de molt demanar-ho, finalment la petita començarà a presidir actes. I quin serà el primer esdeveniment al qual assistirà? Doncs segurament el més especial per ella: les festes de Covadonga, la patrona d'Astúries.

reverencia elionor efe

EFE

El 8 de setembre ja està marcat al calendari de la petita, suposant l'inici de la seva aventura com a nova Letícia. Aquesta serà la primera participació d'Elionor a una visita oficial a la comunitat, visitant les celebracions regionals en una data plena de simbolisme. I és que enguany es commemoren els 1300 anys de l'origen del regne d'Astúries, els 100 de la coronació de la Verga i el centenari del primer parc nacional. Els asturians no poden estar més entusiasmats davant d'aquesta visita, com es comportarà?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat