El dia de l’aniversari del rei Felip VI està enguany marcat per un nom propi: Elionor de Borbó. El monarca ha escollit el dia en el qual fa 50 anys per fer una passa al costat i mostrar una confiança cega en la seva filla.

La princesa, de 12 anys, s’enfronta a un dels dies més importants de la seva vida. Després de molts comentaris criticant que a la seva edat encara no actuï com a membre de la família reial, sembla que això està a punt de canviar.

Aquest migdia la petita ha rebut el Toisó d’Or de mans del seu pare, un collar daurat amb molt de significat i encara més conseqüències. Es tracta de la màxima condecoració de la Corona, representant el desig de continuïtat de la institució. Una distinció daurada que ja va portar Felip VI en fer els 13 anys, havent viscut ja aquest pas a membre actiu de la Casa Reial.

felipe toison de oro  hola

Després d’aquesta cerimònia, Elionor començarà a tenir un paper més destacat. Presidint actes ja, segurament. La reina Letícia no estava massa convençuda, i s’ha comentat molt que ha intentat posposar aquest moment en veure la nena massa petita. Però, està preparada ja?

La cerimònia ha començat amb l'arribada al Palau Reial de 80 convidats, amb representacions de tots els poders de l'Estat espanyol. Mariano Rajoy, rodejat de membres del govern i ministres, no s'ha volgut perdre tampoc aquest acte ple de simbolisme. 

rajoy efe

La família reial també s'ha deixat veure, amb la infanta Elena asseguda en les primeres fileres, al costat del seu costat la seva tieta, la infanta Margarita. Vestida amb un vestit marró clar amb botons i un fermall floral, i un cridaner collar de perles. 

infanta elena efe

Aviat s'ha anunciat l'entrada dels reis i les filles, acompanyats dels reis Joan Carles I i la reina Sofia. Tots sis s'han assegut davant de tot, dempeus escoltant l'himne d'Espanya.

familia real efe

reis elionor efe

Elionor ha aparegut molt concentrada, amb un vestit blau cel formal i elegant i un semirecollit en forma de trena. I la reina Letícia ha apostat, mentrestant, per un Felipe Varela consistent en un abric vermell acompanyat d'un vestit amb botons a l'escot en granat. Asseguda entre el seu pare i l'avi, ha evidenciat moltes mostres d'estima. Amb carícies dels reis i la germana en reiterades ocasions. 

leticia elionor efe 2

elionor efe+

elionor i sofia efe

Letícia i Felip petó  EFE

El pare ha assegurat que la nena ja és conscient de la importància d'aquest gest, dirigint-se directament a ella dient-li que haurà de tenir clares les repercussions que comporta.  

El rei ha fet entrega de la medalla del toisó, posant-li a la petita sota l'atenta mirada de tots. Ella ha respost amb dos petons i una reverència, d'igual manera que amb la reina Letícia. Després ha fet un petó als avis i alguns dels assistents, amb un comportament digne de princesa educada.

leonor efe

El discurs ha estat marcat per un orgull latent, felicitant-la per aquest pas: "Avui és un dia molt especial. La princesa rep el Toisó. He escollit aquest dia en el qual faig 50 anys per compartir-ho amb tu per posar de relleu el nostre compromís amb Espanya. Un compromís que hauràs de complir. Ja saps que estic molt orgullós de tu".

Es pot dir que ha complert amb nota aquest primer acte. Elionor ha estat protagonista per primer cop, i s’espera que això comenci a ser la tònica habitual. Seguint el protocol, callada i seriosa, concentrada en el seu paper. Com ho farà la petita princesa?  

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat