El rei Felip té vuit nebots: quatre Urdangarin, dos Marichalar i les dues nebodes de Letícia, filles de les seves germanes Telma i Érika. Haurà de repartir molts regals de Reis. No tants com Joan Carles, que ja va donar targetes black a Froilán i Victoria Federica. En honor dels quatre fills de la infanta Cristina, cap d'ells no s'ha aviciat pel luxe, la farra i la barra com els dos de la infanta Elena. Ara que Iñaki Urdangarin sortirà en semillibertat, el diari El País fa un repàs als quatre rossos urdangarins i sorprén el perfil del gran. Juan Urdangarin 21 anys i de qui no es coneix nòvia, sembla que serà capellà.

juan urdangarin GTRES

Juan Urdangarin, Madrid (21 anys) GTRES

El primogènit i tímid Juan és el que més ha patit el procés de persecució, imputació, judici i presó dels seus pares: "El primogénito se ha mudado a Madrid una vez concluyó su voluntariado. De fuertes convicciones religiosas, Juan ha dedicado su adolescencia a trabajar en proyectos impulsados por los jesuitas. Tras terminar sus estudios en Ginebra decidió tomarse un año sabático para irse a Camboya y pasar una temporada en Battambang, la población en la que monseñor Enrique Figaredo, Kike, desarrolla su labor humanitaria". El noi ha penjat els estudis de la Universitat britànica d'Essex per viure a Madrid: 

juan urdangarin pasea por madrid GTRES

Juan Urdangarin amb look pijo a Madrid, GTRES

Juan és tan adult com Froilán, es porten pocs mesos, però no té res a veure amb les ovelles negres Marichalars: "A diferencia de sus primos Marichalar no hace vida nocturna y huye del foco de los medios de comunicación. Él podría ser el arraigo para su padre en sus días de libertad". Els altres tres Urdangarins, Pablo (20 anys), Miguel (18 anys) i Irene (15 anys) viuen escampats pel planeta: Barcelona, Londres i Ginebra.

pablo urdangarin Antena 3

Pablo Urdangarin, Barcelona (20 anys), Antena 3

miguel urdangarin efe

Miguel Urdngarin, Londres (18 anys), EFE

irene urdangarin EP

Irene Urdangarin, Ginebra (15 anys), Europa Press

Dels altres fills, dos també majors d'edat, la periodista Mábel Galaz escriu que "Cristina vive en Ginebra solo con la compañía de su hija Irene. Pablo vive en Barcelona, donde estudia y juega al balonmano. Y Miguel este año se ha mudado al Reino Unido para formarse en Ciencias Ambientales. Madrid es el centro de reunión de todos, frecuentan Zarzuela con el apoyo de la reina Sofía, abuela y anfitriona". La infanta Cristina descarta instal·lar-se a Madrid on gaudirà de semillibertat el seu marit. A Suïssa és més a prop dels milions opacs del seu pare. No és estrany que el primogènit es dediqui a l'oració.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat