El rei Felip ha estat desaparegut del mapa deu dies. Un període on no s'ha notat gens la seva absència. El país ha continuat igual amb ell que sense. De fet, en la seva reaparició pública després de la quarantena per contagi d'algú molt proper, ha fet el que venia fent abans de quedar-se tancadet a Zarzuela: un paperot. I callar com les rates. Cosa que li surt molt bé. Que algú esperava que Felip diria alguna cosa sobre l'abjecta i colpista carta als reis mags que va rebre per part de 73 exmilitars i alts càrrecs de l'Exèrcit? Que esperi assegut. 

felip reapareix2

Felip VI (@CasaReal)

Perquè el Borbó es va limitar a amagar el cap sota terra, posar-se de perfil i  a otra cosa, mariposa. En aquest cas, la otra cosa va ser presidir el Patronat de la Fundació Carolina que promou les relacions culturals i la cooperació en matèria educativa i científica entre Espanya i els països de la Comunitat Iberoamericana de Nacions. Tot molt necessari. A La tarde aquí y ahora del Canal Sur van debatre la reaparició del monarca amb una patriota experta en Casa Reial, Carmen Enríquez, i Carmen Pardo. Però la sorpresa va arribar de part del presentador, l'emblemàtic Juan Imedio.

imedio canal sur

Juan imedio (Canal Sur)

Diu Enríquez, trobant a faltar Felip: “Lo importante es que, afortunadamente, el rey ha terminado la cuarentena en muy poco tiempo, en diez días”. Resposta d'Imedio?: “Es que los reyes hacen menos cuarentena que los demás. ¡Por la República! ¡Los reyes que estén haciendo cuarentenas a todas horas”. Felip, a caseta i sense fer nosa, quant més temps, millor. La col·laboradora el renya: “Si te pones a pedir la República yo me marcho”. I Imedio, en mode irònic: ”¿Resulta que el coronavirus del rey también dura menos?”. 

Passen a parlar de Letícia. Si Felip emmalaltís molt de temps, assumiria les seves funcions? Diu el presentador: “No, porque para empezar no puede estar un mes de baja porque es autónomo", assegura amb sarcasme. "A mí me han dicho siempre que era fijo en plantilla”, diu l'experta. I Imedio al·lucina: "¿En serio es fijo de plantilla? Era fijo de su padre, pero también hijo de plantilla. Uy uy uy uy. ¿Y qué pone en el epígrafe de autónomo o qué pone en fijo de plantilla?, ¿rey en banquillo?”. 

Dubtem molt que Felip i companyia hagin hagut de demanar cap crèdit ICO... Però si fins i tot Juan Imedio l'humilia públicament, és que potser la República és més a prop del que ens pensàvem.