Els cortesans mediàtics han saltat de la cadira en veure el seu adorat Joan Carles en el punt de mira de la Fiscalia del Suprem. Les comissions multimilionàries de l'emèrit l'han posat a la diana, i serà investigat per frau fiscal i blanqueig de capitals. Bé, sí, és cert. Som massa optimistes. Tot fa pudor a operació de blanqueig amb tota l'artilleria de l'estat. Però hi ha més d'un espantat i avergonyit pel tràngol. Ana Rosa Quintana, per exemple, fent el ridícul amb la seva samarreta borbònica. O el diari La Razón de Paco Marhuenda, amb una portada immunda.

Portada La Razón Joan Carles

Portada La Razón

joan carles ma a la cara gtres

Joan Carles GTRES

"La Fiscalía del Supremo no prevé citar a Don Juan Carlos". Curiós: un fiscal que vol investigar sense el testimoni principal. Un 'biscotto', que dirien el italians, en tota regla. Un "partit" arreglat, en el que l'àrbitre, els liniers, els jugadors i fins i tot, el que talla la gespa del camp estan compradíssims. Tot "atado y bien atado" per a major glòria del successor de Franco i pare de l'actual rei Felip, a banda de tota la maquinària econòmica, política i de poder que arrossega la corona. La Razón, sempre a l'avantguarda de la democràcia i la justícia, fa el seu paper. I rep el premi que mereix: el descrèdit, les mofes i més d'una galeta, com la del diputat basc Jon Iñarritu, que els posa en el seu lloc: "que llamen a Corinna que parece que quiere hablar sobre el padre y el hijo"

Jon Iñarritu Mireia Comas El Nacional

Jon Iñarritu / Mireia Comas 

corinna joan carles EPCorinna Joan Carles EP

No sabem ben bé que passarà amb aquesta investigació, però veure tremolar els vassalls ben pagats no té preu. Joan Carles riurà molt quan marxi d'Espanya per exiliar-se al Carib.