En Blau va ser el primer mitjà en titular amb l'últim escàndol reial: Joan Carles té previst fugir al Carib. En una notícia datada el 18 d'abril: "Juan Carlos desea huir de forma permanente. Escapar de Zarzuela donde su relación con los reyes y Sofía no existe. Marcharse a República Dominicana donde tiene buenos amigos magnates del azúcar". Trenta dies després, Jaime Peñafiel ratifica la notícia de l'exili reial forçat per l'escàndol de corrupció, en una columna al digital Republica.com titulada ¡Lo siento, Señor!.

joan carles avio GTRES

GTRES

Com els vells anuncis d'Halcón Viajes: "Curro se va al Caribe". Joan Carles com un oficinista gris que somia poder pagar-se uns dies sota un cocoter. Però amb centenars de milions en comissions il·legals. Escriu Peñafiel: "Juan Carlos está proyectando trasladar su residencia a la República Dominicana, donde vive su amigo. Pepe Fanhul, el magnate del azúcar y dueño de un lujoso resort Casa de Campo". El degà dels cronistes reials posa nom a l'amic entranyable (masculí) de l'emèrit, el senyor Pepe, que l'acollirà al seu racó caribeny. Segons Peñafiel, Joan Carles té decidit exiliar-se fugint de la justícia suïssa, aquí:

casa campo spa RD1

casa de campo RD 2

casa de campo RD 3

Casa de Campo Resort

Peñafiel explica que no serà el primer de fugir cames ajudeu-me: "No seria el primer rey en abandonar el país en el que reinó. En España, su abuelo Alfonso XIII. Y la reina madre Maria Cristina en 1856 implicada en asuntos de corrupción y negocios fraudulentos. Años después,  se exiliaba a París Isabel II". Una tradició familiar que seguirà i qui sap si amb Felip. Joan Carles amb l'amic Pepe i companyia femenina ineludible.

joan carles gtres

joan carles ulleres de sol adeu GTRES

GTRES

Enllesteix Peñafiel parlant de la decisió com si ja estigués presa: "A pesar de todo lo que se publique, pienso que la decisión de abandonar La Zarzuela y España es del propio don Juan Carlos. Ni su hijo puede echarle ni desposeerle del titulo real. Bastante ya le denigró y humilló". L'única carta que li queda a Joan Carles i que no li poden prendre: el títol de rei. Pobre consol. El rei de l'spa de 5 estrelles. O, parlant d'anuncis, com Lorenzo Lamas, "El rey de las camas".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat