A Zarzuela tornen a estar amb el llum vermell d'alerta encès damunt dels caps de palau. Sempre que l'emèrit torna al país, a la Casa Reial comencen a neguitejar-se per veure quina n'organitza Joan Carles, si, en argot infantil, se porta bien, i si passa de puntetes per Espanya sense fer massa soroll ni tocar-li massa els nassos al seu fill Felip i a la seva jove Letícia. Ja vam dir fa uns dies que la intenció del monarca és deixar com més aviat millor uns Emirats Àrabs dels quals n'està ja fins el gorro per anar a viure a Suïssa al costat d'una de les seves filles, la infanta Cristina. Així, de passada, matarà dos ocells d'un tret: deixarà la seva gàbia daurada a Abu Dhabi i estarà més a prop d'Espanya cada vegada que tingui ganes de tornar-se a deixar caure per Madrid o Sanxenxo, el seu destí preferit a la península, on pot estar amb els amigotes, anant de regates i posar-se fins al damunt de vinet i de marisc en opípars tiberis.

EFE Vigo Joan Carles cotxe
Joan Carles / Efe

Amb la recent mort als 49 anys d'un dels fills de la infanta Pilar, Fernando Gómez-Acebo, cosí de Felip i nebot seu, Joan Carles té l'excusa perfecta per tornar per uns dies a Espanya, per assistir als funerals del difunt. Són molts els que especulen amb quan seria l'arribada del Borbó a territori espanyol, però segons Monarquía Confidencial, Joan Carles ja és a Espanya, "ya está en España, aunque apenas ha trascendido". Anirà a la missa pel seu nebot, sí, que se celebrarà els propers dies en la més estricta intimitat, segons fonts properes al citat mitjà. Una manera de rebaixar la indignació que va provocar que mentre incineraven el difunt, Joan Carles estava de hihihaha amb Fernando Alonso al Gran Premi de Bahrein de Fórmula 1, com si tal cosa.

Joan Carles i Fernando Alonso Efe
Joan Carles i Fernando Alonso Efe

Una imatge que no va agradar gens a Zarzuela, "no ha sido plato de buen gusto" perquè la imatge, “la instantánea en el GP, ‘opaca’ el momento trágico situación que atraviesa la familia”. Segons l'esmentada publicació, “Don Juan Carlos está aquí”. I què farà en breu, després de la missa en memòria del seu nebot?: "Fuentes cercanas a su entorno cuentan que se irá el próximo fin de semana a Sanxenxo para practicar el deporte de la vela". El més sucós, però, és que no serà l'únic viatge que farà per terres espanyoles, ja que després d'això, té una altra cita important marcada en vermell al seu calendari personal: anar a Vitòria. Per visitar Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia? No pas. Farà una visita express a la capital alabesa i basca. A qui? Al seu metge de capçalera: "Tiene previsto someterse a un chequeo médico, como ha hecho en otras ocasiones anteriores. En sus últimos viajes a España ha previsto realizarse pruebas médicas para confirmar que todo está en orden”, expliquen les fonts.

joan carles I cotxe gtres
Joan Carles / GTRES

Preocupació pel monarca? En principi no ho sembla, tot i els seus 86 anys acabats de fer. De totes maneres, després de venir a celebrar el seu aniversari i de "la molestia que causó a don Felipe la visita de don Juan Carlos a Galicia, el próximo fin de semana será ‘más prudente’: estancia discreta, perfil bajo, y residencia de nuevo en casa de Pedro Campos. Zarzuela estará pendiente de los movimientos que realice, pero no ha habido advertencias. No ha hecho falta. Don Juan Carlos sabe el perfil que debe adoptar”... massa fe tenen en aquest tarambana. Veurem si sap el perfil que debe adoptar o si fa de les seves.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!