Juan Carlos ya no vive aquí. Aquesta frase de Zarzuela l'han començat a pronunciar a l'espectacular mansió a una platja d'Abu Dhabi on s'havia instal·lat l'emèrit des de l'estiu de 2020, en plena pandèmia. Segons Telecinco el rei Joan Carles als 86 anys ha decidit acabar la seva estada de gairebé 4 anys als Emirats Àrabs i posar rumb a una nova ciutat, ara europea, però de fora de la Unió Europea. No és estrany que un evasor fiscal confés com ell hagi triat un paradís fiscal: Suïssa. L'excusa és estar més a prop de la seva filla Cristina, que viu també exiliada a Ginebra. En realitat vol estar a prop dels seus 1800 milions d'euros en dipòsits bancaris i gastar-se'n bona part abans no els heretin les dues filles grans. Felip va dir que hi renunciarà quan Joan Carles mori. Pretenia apagar l'incendi quan Corinna va filtrar a la premsa anglesa, el The Sunday Telegraph, que Felip VI era beneficiari dels comptes offshore de Joan Carles amb desenes de milions d'euros d'origen il·legal. Allò va posar molt nerviosa Zarzuela que aprofitant el confinament va fer el comunicat que reconeixia que Joan Carles era un delinqüent, que se li retirava l'assignació econòmica i poc després que se'l convidava a marxar d'Espanya. Joan Carles va triar aquest racó de súper luxe del Golf Pèrsic:

Casa Juan Carlos Emiratos Telecinco
Casa Jaon Carles Emirats Telecinco
Casa rey Juan Carlos Abu Dhabi, Telecinco
Casa rei Joan Carles a Abu Dhabi, Telecinco

Ara la sorra del Golf se li ha fet avorrida a Joan Carles i segons el programa de Sandra Barneda Así es la vida, l'emèrit resideix legalment a Ginebra, prop de la seva segona filla: "¿Está Don Juan Carlos cada vez más cerca de España? Sus últimos movimientos parecen decir que sí. El rey emérito cambia de vida y abandona Abu Dabi. Según fuentes cercanas al monarca, aunque su residencia está fijada en Abu Dabi, Juan Carlos está viviendo ya de facto en Ginebra, la misma ciudad en la que vive su hija, la infanta Cristina. Así se acerca a España, donde su presencia es cada vez más habitual. Se ha dicho que visitará España con motivo de las regatas y podría llegar a Sanxenxo el día 13 de marzo. Éste será su octavo viaje a España desde que se marchara. Pero además, hemos visto un acercamiento a la familia real, primero en el cumpleaños de la infanta Elena y luego en el funeral de Constantino de Grecia". A 2 hores en avió de Madrid, i no les 6 hores que trigava quan volava des dels Emirats.

DL u511526 007
Joan Carles avió, GTRES

Joan Carles passa cada cop més temps a Ginebra, el programa sosté que les festes de Nadal les va passar a la capital helvètica amb les filles. Així li serà més fàcil anar visitant Espanya amb excuses banals com, diuen, el casament de l'alcalde de Madrid amb una Borbó, Teresa Urquijo. Joan Carles és cosí de l'àvia de la núvia. Un dels assistents personals de Joan Carles han demanat abandonar la missió i tornar a Espanya a l'Exèrcit. Joan Carles, si torna, no anirà a cap acte oficial, ni de Casa Reial ni militar, però confia que tota l'estratègia de Camilo Villarino, el nou responsable de Zarzuela, vagi encaminada a assegurar-se el suport com a mínim dels monàrquics, de la dreta política, mediàtica i social que Felip ha perdut per les banyes i per no qüestionar Pedro Sánchez.

Joan Carles Cristina GTRES
Joan Carles i Cristina GTRES

Per això la foto de Felip i Joan Carles a Windsor, per això Felip trencant la neutralitat religiosa del cap de l'Estat i fent el besapies al Cristo de Mediancelli i per això Joan Carles a Europa i no al desert. Tria Ginebra no per Cristina sinó pels bancs.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!