Calladet, amb mala cara i perfil baix. Com han canviat les coses en menys d'un any, oi, Joan Carles? La segona tornada de l'emèrit a territori espanyol té els mateixos ingredients que la primera: Sanxenxo, regates, amics, aeroport. El gust de la recepta, però, és totalment diferent. Aquest és més amarg, agre i poc lluït. Un fiasco. Sempre s'ha dit allò de "lo que mal empieza mal acaba", i així va la cosa: els senyals de Londres eren evidents, Carles III passava d'ell per indicació subtil de Felip VI i la premsa del país el caricaturitzava sense pietat. El seu gran moment al Chelsea - Reial Madrid també va ser simptomàtic: el que convidava era Florentino Pérez, ni el club anglès ni cap autoritat. Això molesta, tot i que no tant que comprovar que si vol aspirar a tornar definitivament sense oposició familiar, haurà d'acotar el cap i obeir. L'amo ja no és ell, ara ho és el seu fill. 

Un fill que li va deixar molt clar que el viatge de 2023 no podia ser un espectacle exhibicionista com el de 2022. Per això vetaven la destinació gallega, els col·legues i sobretot, l'exposició pública intencionada i amb aires d'heroi redimit. La resposta era un desafiament, com filtrar la foto amb Froilán i Elena a Abu Dhabi just el dia de la reaparició a Espanya de la futura reina Elionor. L'avi oferia resistència, i per això la prohibició d'assistir a la coronació del cosí Charles, que ni tan sols l'ha rebut per dinar en privat. El missatge ha tingut efecte i Joan Carles ha arribat a Galícia mut, com muts estan els seus amics. Pedro Campos, per exemple, que ja no parla amb alegria sobre el seu convidat. Això sí, de manera privada el segueix tractant com un rei, proporcionant-li els seus vicis preferits: marisc a dojo d'una peixateria de Portonovo. 

Juan Carlos baja avión Vigo Europa Press
Joan Carles baixant de l'avió a Vigo / Europa Press

Bomba sobre Joan Carles i el seu testaferro a 'Sálvame'

L'escala gallega no serà l'única que, presumiblement, faci l'emèrit durant aquests pròxims dies. S'ha parlat molt de Barcelona, on té un altre amic de temps immemorials: Josep Cusí. La visita tindria a veure amb operacions immobiliàries destinades a enllestir la futura herència, vol desfer-se'n de propietats a Catalunya que tindria a nom de tercers. Fer caixa i preparar els lots milionaris, vaja. Ara bé, hi ha un altre moviment econòmic que s'acaba de posar sobre la taula i que és una bomba: afecta a Joan Carles pel seu amic i testaferro mexicà, l'empresari Allen Sanginés-Krause. OK Diario afirma que 4 mesos després de l'aparició dels àudios de Corinna, el proveïdor de targetes black borbòniques comprava l'hotel Villa Magna a Madrid, un cinc estrelles per 210 milions d'euros. Aquesta informació ha arribat al programa 'Sálvame' de Telecinco a través de Kiko Matamoros, que ha gosat fer una afirmació contundent: "Se le adjudica al rey como titular del hotel. Por lo tanto, tiene dónde venir a quedarse, por lo visto".

Kiko Matamoros Juan Carlos Sálvame
Kiko Matamoros / Telecinco
Allen Sanginés Krause La Sexta
Allen Sanginés Krause /  La Sexta

Kiko Matamoros i Belén Esteban, a ganivetades per l'emèrit

Bomba... o petard amb pólvora mullada. Matamoros potser no va acabar de llegir la informació: el passat mes de novembre l'hotel tornava a canviar de mans, el rei ja no hi pintaria res. El més sorprenent és qui ha saltat a plató per desmentir en Kiko i salvar Joan Carles: Belén Esteban. No és que sobti la defensa monàrquica de la col·laboradora, tot un clàssic; el que crida l'atenció és la fúria: "No es verdad. La relación que tienes con el hotel no la sé, yo sé la mía". Una altra retratada: no té ni idea de qui n'és el propietari, o no li expliquen. "A ti te lo van a contar", li replicava en Kiko. Ella ho té clar: Juancar és un sant. Total, que s'ha muntant la guerra: Esteban perd els estreps i entra en terreny espinós: "Aquí hablamos de que el rey ha robado, pero mucha gente de aquí debe dinero a Hacienda. No me toques los cojones. Paga el millón que debes". 

Belén Esteban Juan Carlos Sálvame
Belén Esteban / Telecinco
Joan Carles, a Sanxenxo GTRES
Joan Carles amb Pedro Campos a Sanxenxo / GTRES

L'Agència Tributària menjant crispetes a l'oficina. Faran caixa.