Joan Carles de Borbó ha vist com la seva llegenda com a gran rei d'Espanya s'ensorrava per la seva afició a les comissions i als regals dels seus amics àrabs. Per això ja no és resident a l'Estat espanyol, si no que es va traslladar a corre-cuita als Emirats Àrabs fugint de la possible acció de la Justícia. Allà el tracten com a un germà, viu a tot drap. Ara només torna per fer visitetes de lleure i esbarjo, com ha passat aquest passat cap de setmana a Sanxenxo, amb aturada final a la Zarzuela. No és pas, però, l'únic vici de l'exmonarca: les dones, els toros i els tiberis també li fan perdre l'oremus. 

La bona taula (i els kebabs) desfà el veterà exCap d'Estat de 84 anys. Potser avui en dia ja no pot permetre's grans exhibicions, perquè hi ha delícies que no son les més recomanables per a la seva salut delicada i mobilitat minvant. Per exemple, el marisc. Gallec, per a més senyes. L'especialitat de la terra on ha passat aquest dies d'excursió amb els col·legues, però que segons les cròniques no va tastar a casa del seu amfitrió Pedro Campos en arribar de viatge per estar massa "cansat". Massa àcid úric, ja saben. I no era qüestió de quedar-se clavat l'endemà mentre intentava pujar al Bribón, davant dels seus fans i dels mitjans de comunicació. Per això els percebes, nècores, centollos i similars tan característics de la zona van ser indultats. Per uns dies només, això sí.

Juan Carlos llegando a Zarzuela Europa Press
Joan Carles arribant a Zarzuela 2 anys després de la seva fugida / Europa Press

El Borbó no s'ha marxat de Galícia amb les mans buides, no. Segons llegim a la revista 'Semana', va omplir la bodega del jet privat amb el que ha fet el recorregut Abu Dhabi-Vigo-Madrid-Abu Dhabi amb un carregament indecent de souvenirs. La tripulació devia estar contenta, perquè el contingut era precisament un assortit gegantí de marisc gallec. Imaginin la flaire a la cabina, amb els crustacis i de més patint la calorada que feia dilluns, mentre esperaven que tornés de dinar durant 11 hores amb Felip i més membres de la família. Va arrasar amb les existències per dur-les fins els Emirats, potser per fotre's un festival en la seva estricta i solitària intimitat del desert. Tot i que a la revista ens informen d'una altra teoria, recollida a partir de les paraules d'un familiar i admirador molt mediàtic: Alessandro Lequio.

alessandro lequio rei joan carles gtres
Alessandro Lequio, fan incondicional de la monarquia espanyola / GTRES

Segons l'italià, Joan Carles va farcir l'aeronau amb aquest vici culinari perquè volia regalar-lo als seus amics dels Emirats. Una contrapartida molt gustosa per agrair-los les atencions. Devia ser molt de marisc, perquè el seguici de l'exmonarca era reduït i el seu equipatge encara més. Diuen que va pagar pel carregament, cosa que ens deixa encara més de pedra que la mateixa revelació. Juanito pagant una factura? Ha embogit? Està parlant del mateix Joan Carles que tots coneixem? Aquest 2022 no deixa d'esgarrifar-nos.

Juan Carlos avión vuelta Abu Dabi Europa Press
Joan Carles pujant l'avió per tornar a Abu Dhabi / Europa Press

Marisc de contraban, la nova ocupació de Joan Carles. Galicia calidade.