La reina s'irrita quan li recorden el seu passat republicà i allunyat de la pompa de la corona. Ara és la més monàrquica de la monarquia, però hi va haver un temps on el vermell era el seu color preferit, i no pel color dels vestits que llueix ara. Letícia i Felip han estat uns dies a Cuba, un dels països comunistes per excel·lència, la Cuba del record del Che Guevara i de Fidel Castro. Potser per això Felip posava aquesta cara de circumstàncies amb l'escultura que tenia al darrere. És clar que també han tingut temps per deixar-se anar. No han anat a la gelateria Copelia, però sí que han visitat un paladar i s'han posat hasta las trancas. Un xupito per aquí, un "lechón asado" per allà, i això que en teoria, Leti no menja carn.

reis che guevara efe

Efe

felip 1

Facebook

De la seva visita a La Havana n'ha parlat un bon amic, l'oportú Jaime Peñafiel, per llegir la cartilla. De Letícia ja va dir què va fer allà en la seva anterior visita. Com si fos Compay Segundo, només li faltava fumar-se un cigar després de cantar-li les quaranta a Felip. Arran del discurset omplint-se la boca davant els cubans sobre la democràcia. "Un rey hablando de democracia en Cuba, está muy bien", diu amb sorna Risto Mejide. "Me ha recordado al 25 de noviembre del 78 cuando Juan Carlos hizo un viaje a la Argentina de Videla", rebla el cronista blau. Ja se sap que els testos s'assemblen a les olles. 

peñafiel

Cuatro

El que segons Peñafiel, no semblarà la mateixa, és l'Espanya que va deixar Felip en viatjar a Cuba i amb la que es trobarà, després de l'acord entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Una abraçada que no ha provat gaire al periodista, a jutjar per les paraules carregades de l'habitual ironia a les que ens té acostumats: