Letícia i Felip ja són al Carib. Tenen tirada a fugir a aigües càlides quan Espanya s'incendia. Després de l'atemptat més bèstia que ha patit el seu regne, l'11-M de 2004, van escapar-se a les Bahames de comiat de solter en ple dol nacional. Ara persisteixen: l'endemà de les eleccions aterren a l'illa caribenya per una visita oficial de 4 dies. Acompanyats de Josep Borrell, a l'aeroport José Martí els ha rebut la dictadura amb el gran cartell "Patria es humanidad".

felip leticia aterren Cuba EFE

reis aeroport cuba GTRES

EFE

Qui l'ha rebuda no és Raúl Castro, que té 88 anys, sinó Jaime Peñafiel, en sentit figurat, amb una columna d'opinió al digital republica.com. Peñafiel fa de Peñafiel a la columna contra Letícia. Insinua que en el seu anterior viatge a Cuba, quan tenia nòvio però viatjant com a soltera, devia tenir una trobada amb algun cubà a qui va regalar o li va prendre una preuada joia personal: "Letizia había visitado ya la Cuba de Fidel Castro en 1994 cuando solo contaba 22 años siendo estudiante de Periodismo. Fueron tres días. Era mayo y ella tenía novio, Alonso Guerrero. Dicen que, durante la estancia en La Habana, perdió una pulsera de valor sentimental". Letícia a Cuba sense Alonso que espèrava a Madrid i ella hi va perdre una polsera. Dit per Peñafiel amaga quelcom més. 

reia a cuba efe

borrell cr

EFE

Borrell amb cara de pomes agre a un país comunista mentre Sánchez pacta amb comunistes el govern d'Espanya. Letícia enfilada en unes sabates d'agulla impossibles després d'un vol transoceànic. El cronista reial tomba les crítiques del viatge a una dictadura. Joan Carles se'n va fer un tip de visitar sàtrapes, tirans i presidents delinqüents bananers: "Juan Carlos estrechó las manos de los tiranos y dictadores más grandes, algunos de ellos incluso sanguinarios" i en fa un llistat que resumit és "el emperador de Etiopía, Imelda Marcos de Filipinas, el shah de Irán, Chernenko de la URSS, Nicolai Caucescu de Rumanía o Mubutu de Congo". Falta dir que Felip, com el president cubà, no l'han escollit les urnes.