La corrupció a Casa Reial no acaba mai. Quan un fiscal arxiva el cas Corinna un altre fiscal d'Anticorrupció obre un nou sumari per l'ús de targetes opaques per Joan Carles i la fins ara impoluta Sofia. I s'hi afegeixen alguns nets (tothom pensa en un en concret: Froilán). En mig de tanta porqueria, ara també de tercera generació amb nets de l'emèrit, Jaime Peñafiel li dedica un paràgraf sagnant al rei Joan Carles.

Joan Carles Sofia final Roland Garros 2005 GTRES

Joan Carles rep d'esma un petó de Sofia, GTRES

Escriu Peñafiel al digital República.com: "Aunque en la causa de Corinna se haya exonerado a Juan Carlos, tanto él como Corinna han quedado señalados de por vida como personajes inmorales, sin ética ni vergüenza alguna. La reputación de los dos permanecerá  marcada de por vida. ¡Qué tristeza , ha quedado enfangado! Son las consecuencias de su comportamiento durante los últimos años". El cronista es refereix als amants, Corinna i el rei i no als cònjuges, Sofia i el rei, perquè quan ho ha escrit encara no sabia que la reina Sofia tirava de VISA ORO a costa dels milions opacs del marit. 

reina Sofia dit ma cap GTRES

La no tan santa Sofia, GTRES

Peñafiel ha estat el primer periodista que ha publicat que Joan Carles era un comissionista ja des del franquisme i ara ho recorda: "Siempre he dicho que las comisiones que Franco le autorizó a cobrar al entonces príncipe Juan Carlos por sus gestiones ante el rey de Arabia Saudita, durante la crisis del petróleo en el año 1973, no eran ilegales pero si una falta de ética. Como ahora". Ser cap d'Estat i comissionista és repugnant. Cobrava per cada barril de petroli que importaven els àrabs a Espanya. I no ho declarava a Hisenda. Tot en negre i encara ara tots els Borbons (segons Corinna també Felip) suquen d'aquesta immensa fortuna il·legal.

joan carles froilan GTRES

Joan Carles i Froilán  GTRES

Ara que perillen els nets Marichalar, ara que Sofia també cau, ara que un altre fiscal busca la merda sota les catifes de Palau, s'entén millor per què Sofia ha passat per soferta i mosqueta morta. Era la banyuda daurada. Un silenci cobrat a preu d'or. Visa sí.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat