La família reial està totalment trencada. Han desaparegut totes aquelles estampes familiars en les quals es mantenien units i feliços, o aparentaven ser-ho. Menys Felipe i Letizia, que potser estan junts perquè estaria malament vist un divorci, la resta de matrimonis ja no existeixen. La infanta Elena va ser la primera en posar punt i final a la seva relació amb Jaime de Marichalar. Ja es van casar amb problemes, però Juan Carlos va prohibir a la seva filla separar-se. Va aguantar fins que es va recuperar de l'ictus. Quan l'emèrit va abdicar, Juan Carlos i Sofia van deixar d'aparèixer junts en qualsevol acte institucional. Ja entre les parets de Zarzuela feien vides separades. L'última ruptura ha estat la de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin. El proper mes de juny firmaran l'acord de divorci.

Per tots és sabut que Letizia mai no va ser molt estimada a Zarzuela. Joan Carles I i Sofia van ser els primers en mostrar el seu rebuig. Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina li van donar una oportunitat. Molts estius s'escapaven junts a bord del iot de l'emèrit. Tanmateix, quan van implicar l'exduc de Palma en el cas Nóos, la reina es va desvincular per complet. Va succeir exactament el mateix amb Jaime de Marichalar.

Jaime de Marichalar efe
Jaime de Marichalar efe

Jaime de Marichalar es va apropar a Letizia a Vielha, a cap dels dos no els agradava esquiar

Jaime de Marichalar és una altra de les persones que s'ha mantingut al costat de Letizia en els primers anys de la seva relació amb Felipe. L'actual reina i el pare de Froilán i Victoria Federica es van fer grans amics perquè compartien gustos similars.

Jaime de Marichalar toros
Jaime de Marichalar toros

La família reial es reunia en nombroses ocasions, una de les més especials eren el nadal. Nit de Cap d'Any sempre la celebraven a Vielha, on una empresa els va concedir una casa de tres plantes i 200 metres quadrats. Aquella setmana es donaven cita tots els matrimonis, i poc a poc van anar arribant els nets. Tots se'l passaven en gran en les pistes d'esquí, és l'esport favorit dels Borbons. Tanmateix, Letizia odiava aquesta afició, com també Jaime de Marichalar. Ambdós es quedaven a casa i conversaven.

Fa unes setmanes Felip VI va acudir a Baqueira després de tants anys. Novament sol. La reina Letícia no l'acompanya a Vielha perquè odia esquiar. A més, anava acompanyat per uns amics.