La reina Letícia té un trauma personal de primera magnitud amb els trastorns de salut mental. El 7 de febrer de l'any 2007 la princesa d'Astúries va rebre una trucada telefònica demolidora i tràgica. La seva germana Érika s'havia suïcidat, intoxicada per una ingesta massiva de pastilles. Patia una depressió que ningú va poder ni tractar ni alleugerir. Ni els contactes infinits i poderosos de la Casa Reial van servir de res per evitar aquest desenllaç horripilant; de fet al polèmic llibre 'Adiós, princesa' del seu cosí David Rocasolano s'assegurava que la pressió exercida per la consort va empitjorar l'estat de l'Èrika. Parlava de trucades histèriques i controladores per part de Letícia. Un malson.

Aquell funeral va deixar imatges esgarrifoses, amb la reina totalment destruïda. Tristor, remordiment, culpa... Ves a saber què passava pel seu cap. La paradoxa, però, és com s'ha comportat la Letícia a partir d'aquell tràngol luctuós: no ha tingut mai cap gest de record el dia de l'aniversari del decés, i la seva implicació en qüestions de salut mental i suïcidis és minsa, insuficient, molt pobra​. El pitjor del cas, però, és que aquesta actitud feria i de quina manera a la filla de l'Érika: la neboda Carla Vigo. La jove de 22 anys ha crescut sense mare i amb una tieta absent i autoritària. Moltes prohibicions, molts tocs d'atenció, molta estigmatització... però ni caliu, ni suport ni el més senzill posat de comprensió. 

leticia funeral erika GTRES
Felip i Letícia al funeral d'Érika Ortiz / GTRES

Érika Ortiz, germana de la reina Letícia, es va suïcidar el 2007. La seva filla Carla Vigo mai no ha sentit el suport de la seva tieta

A mesura que han anat passant els anys i que la Carla ha anat madurant els retrets cap a la reina Letícia s'han fet més evidents i més punyents. Fa visible una xacra, la dels comportaments autolítics, que la dona de Felip VI tapa a través de la seva actitud indolent. El que ara ens preguntem és com s'haurà pres la reina, presidenta d'honor d'UNICEF Espanya i Defensora per a la Salut Mental de la Infància i Adolescència, la preocupant notícia que ha fet saltar totes les alarmes a la família Ortiz i a Zarzuela. Una en la que Vigo i les malalties mentals tornen a posar-se sobre la taula. La Carla acaba de sortir d'un hospital, on ha passat setmanes ingressada per un problema que no és cap broma: pateix de bulímia. Ho ha confessat ella mateixa durant un directe a xarxes socials aquest 8 de març, segons llegim a 'Jaleos'.

Rafael Amargo y Carla Vigo
Rafael Amargo i Carla Vigo en una obra de teatre / GTRES

Alarma a Zarzuela, Carla Vigo pateix una malaltia mental. Setmanes ingressada a l'hospital

La bulímia, l'anorèxia i d'altres malalties d'aquest tipus són considerades pels especialistes com trastorns mentals greus, no és només no voler ingerir aliments o fer-ho de manera compulsiva. Els afectats són milions a tot el món, víctimes d'una distorsió de la imatge personal que pot desembocar en tragèdia. "Empecé a verme mal. A los 14 años empecé a hacer cosas perjudiciales para mí, pero fue con ocho o nueve años que comencé a verme mal en el espejo. Era una niña y no sabía qué me estaba pasando. No lo supe identificar porque tampoco nadie me había hablado de ello", relata la Carla, que va regularment a teràpia de grup i que en més d'una ocasió ha compartit continguts d'aquesta naturalesa amb els seus seguidors. Malgrat que ja té l'alta i és a casa, "de momento, no he salido porque he tenido recaídas. Recuperarme como tal, no, es muy complicado. Sucede como con los alcohólicos, que nunca se recuperan del todo"

Carla Vigo GTRES
Carla Vigo / GTRES

Carla Vigo és una persona que sempre ha fet nosa a Zarzuela, mai no hem vist cap gest públic a favor seu. Esperem que aquest ensurt hagi canviat les coses.