El 14 de febrer, dia dels enamorats, tenim doble ració de Jaime del Burgo contra Letícia, Felip i la Casa Reial espanyola. Deu ser en honor als dos períodes de relació sentimental confessats pel també exmarit de Telma Ortiz, formant un quadrat escandalós que esquerda els fonaments de Zarzuela. Els intents per silenciar-lo són intensos i efectius en molts casos. No sempre. EN Blau segueix el cas amb els ulls oberts, perquè malgrat les consideracions ideològiques que ho envolten, la història és grossa. Molt grossa. Rocambolesca, sòrdida, i doblement morbosa pel zel i l'omertà imposades. Per això també el tracta la premsa internacional, i per això genera un trànsit importantíssim a les xarxes: 25 milions de persones van veure la famosa foto de Letícia i la pashmina abans de desaparèixer. Imaginin si n'interessa. Molt. 

En Jaime feia una primera dedicatòria a la seva ex amb munició diversa, contundent i sorprenent. El més fort és acusar, a ella i a la Casa Reial, de falsedat en document públic. Viatgen amb passaports falsificats. Uns que serveixen per a viatges privats, en família i fins i tot per a les famoses escapades extramaritals amb Del Burgo. Molt útils. I repetim, falsos. Un delicte del qual Felip estaria totalment exempt, per inviolable, però no pas la consort, que podria enfrontar-se a penes de privació de llibertat. La presó. Letícia. La bomba. El desamor. Sant Valentí suïcidant-se.

Felip Leticia GTRES
Felip i Letícia / GTRES

Minuts després Del Burgo tornava a la càrrega a l'altre gran camp de batalla, el d'esquivar la censura, autocensura o com li vulguin dir al fet de no trobar el desenvolupament d'aquest cas als mitjans més tradicionals, els d'hipotèticament gran abast. També del control que s'exerceix sobre els lectors, oients i espectadors, a través d'Internet. Una altra guerra, la de les cookies, que li preocupa força. El cas és que reprodueix una mena d'entrevista, no sabem si real o inventada, que és impagable. "¿Le han silenciado? —En ello anda el nuevo fontanero, supongo". Parla del nou cap de la Casa Reial, al que té assenyalat des de fa dies: Camilo Villarino. L'home encarregat de moure els fils per tapar boques. Però Villarino ho té malament. Perquè en Jaime no està sol. Se sent protegit per un VIP molt poderós per destruir Letícia.

Camilo Villarino EFE
Camilo Villarino / EFE

Tant com Elon Musk, propietari d'X, polèmic de mena i que es vanta, precisament, de la llibertat d'expressió al nou Twitter. Dit amb totes les cometes i matisos del món, perquè tots sabem que Musk no seria el paradigma del que considerem com assenyat. En tot cas, el relat continua, tira amb bala: "Con Elon Musk lo tiene difícil. —Le darán el Princesa de Asturias… —Y el Toisón de Oro. Y el Palacio Real. Y lo que se tercie. Pero X no se vende. Musk no se vende. No podrán. Además está la prensa internacional. Ahí, demostrado está, tampoco llegan los fontaneros. La fontanería y la autocensura solo funcionan en los medios locales, todos subvencionados, todos deficitarios". Si l'Elon ha llegit el missatge, potser el fitxa per a la seva causa planetària. De moment, amb presumir d'ell en té prou per marcar paquet i acabar amb una profecia sobre l'esperadíssim llibre que prepara, i que hauria de veure la llum aquest 2024. Zarzuela tremolarà: "Saldrá. Siempre cumplo, a veces tardo, eso también es cierto, pero saldrá y venderá y con su ganancia haremos algo bueno por alguien que lo necesite". Del Burgo factura a lo Shakira. 

Jaime del Burgo Instagram
Jaime del Burgo / Instagram

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!