Jaime del Burgo ha fet una passa més en la seva ofensiva contra les més altes institucions de l'Estat. La seva guerra és contra Letícia i Felip VI, però també contra el president del govern, Pedro Sánchez. No oblidin que la motivació del navarrès, examant de la reina en dues ocasions segons els seus testimoni, no és pas sentimental: és política. I d'una ideologia ben marcada. És el superheroi de les essències patriòtiques més tradicionalistes, per dir-ho amb finezza. Doncs bé, aquesta passada matinada de dilluns Del Burgo ha llançat un ultimàtum, un 'òrdago' als seus enemics. Dona 48 hores. Tic-tac.

2 dies és el temps límit de vigència de la peculiar oferta plantejada a Casa Reial. És evident que es tracta d'un brindis al sol, sap que no hi haurà resposta. No n'hi ha hagut cap en tot aquest periple començat a les acaballes de 2023, i que el 2024 hauria de viure el seu clímax amb la publicació del seu famós llibre, unes memòries delicadíssimes. L'afany editorial d'en Jaime s'està fent esperar més del compte, però l'amenaça persisteix. Ho confirmava fa un parell de setmanes en X, la xarxa que s'ha convertit en el seu altaveu i refugi predilecte. I mentre n'arriba el dia, va pujant l'aposta. Més i més.

Jaime del Burgo Instagram
Jaime del Burgo / Instagram

El cap de setmana ja havia estat prou mogut i complicat a Zarzuela, sense necessitat d'afegir-hi més sal i pebre. La mort del cosí de Felip VI, Fernando Gómez-Acebo, amb l'absència destacada de la reina durant l'enterrament de diumenge (sí que hi va ser al tanatori dissabte), han monopolitzat l'atenció mediàtica sobre els royals espanyols. Que la reina s'ho saltés potser no té justificació, però sí un context: la relació amb aquesta branca familiar no seria la millor, a banda de la particular relació de l'asturiana amb els cementiris. Recordem que ni tan sols va fer acte de presència quan enterraven la seva àvia Menchu, i mira que la idolatrava. Si no ho va fer per ella, difícilment ho faria pels fills de la infanta Pilar. Ara bé, les crítiques a la consort han plogut força aquest passat diumenge. Una situació de feblesa manifesta que Del Burgo ha volgut aprofitar amb la seva piulada nocturna.

Felip VI arribant a l'enterrament / EFE
Felip VI arriba sol a l'enterrament / EFE

L'ex de Telma Ortiza: "Responderé a todas las preguntas, comentarios, reproches…, que Casa Real o Pedro Sánchez quieran formular en este medio. Dejo 48 horas abierta la posibilidad. Si una sola de las afirmaciones que he sostenido no fueran ciertas, os brindo la ocasión". El joc del gat i la rata entra en una nova dimensió, malgrat que, en la pràctica, no passarà d'això. Del joc. El divertiment. Continuarem atents fins a les 2:49 minuts de la matinada del dimarts al dimecres, per si es produís una alteració en la Força. Efectivament, ciència-ficció. Aquesta pel·lícula toca tots els gèneres.

Reina Letizia GTRES
Letícia / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!