El primer cap de setmana de març s'ha presentat amb una tràgica notícia per la casa reial. La mort de Fernando Gómez-Acebo, fill de la infanta Pilar, arribava de forma sobtada per Zarzuela. Una pèrdua a causa d'una insuficiència respiratòria que arrossegava de feia temps i que finalment no va poder superar. Cosí de Felip VI i nebot de Joan Carles, era el petit de cinc germans: Simoneta, Joan, Bruno i Beltran, amb els quals, després d'aquest escenari familiar hem pogut comprovar que els fills de Pilar Borbó estaven més units que mai. No és el cas dels reis emèrits, els quals cada vegada tenim més clar que el seu matrimoni cau a trossos. En un dels pitjors moments del rei, hem pogut veure com la reina Letícia li donava l'esquena, ensorrat, es dirigia a l'íntim enterrament del seu cosí sol. 

Simoneta, germana de Fernando Gómez i la seva filla  / EFE
Simoneta, germana de Fernando Gómez i la seva filla / EFE
Infanta Elena arribant al tanatori  / EFE
Infanta Elena arribant al tanatori / EFE
Nadia Halamandari al tanatori  / EFE
Nadia Halamandari al tanatori / EFE

L'entorn i la família de Fernando Gómez-Acebo encara no han assimilat la gran pèrdua del fill petit de la infanta Pilar de Borbó, que moria a 49 anys. Des del dissabte 2 de març hem anat veient com arribaven al tanatori de la Paz de Los Tres Cantos, personatges com Agatha Ruíz de la Prada, la infanta Elena, els seus germans o les seves dues exdones Mónica Martín i Nadia Halamandari amb el seu fill petit Nicolás. La premsa estava expectant per veure arribar al rei Joan Carles, però aviat es descartava l'opció, després d'enxampar-lo assistint a la primera carrera de la temporada de Fórmula 1 a Baréin, la mort del seu nebot no fou pas una excusa per no assistir-hi. 

Letizia y Felipe VI en la misa funeral de Fernando Gómez Acebo / GTRES
Letícia I Felip VI a la missa de Fernando Gómez Acebo / GTRES
Felip VI i Letícia arribant al tanatori / EFE
Felip VI i Letícia arribant al tanatori / EFE

A qui sí que vam poder veure assistir al tanatori foren als dos reis, Felip VI juntament amb Letícia. Una aparició gairebé 'obligatòria' de cara a la família, però en la qual no hi havia massa afectuositat per part de la reina. I és que, segons afirma Vanitatis, l'entorn més proper de Fernando Gómez-Acebo eren coneixedors del seu estat de salut, i es van poder acomiadar i viure els seus últims moments amb ell. Fou en aquell moment quan el rei Felip va anar a acomiadar-se del seu cosí, i ho feia en la intimitat, sense Letícia. Però si els rumors de la mala època entre el matrimoni no eren suficients, avui a l'enterrament de Fernando Gómez-Acebo ha quedat tot més que clar. 

Felip arribant a l'enterrament  / EFE
Felip arribant a l'enterrament / EFE
Felip VI arribant a l'enterrament / EFE
Felip VI arribant a l'enterrament / EFE

L'enterrament del fill petit de Pilar de Borbó ha tingut lloc avui a les 12:30 al cementiri de Sant Isidro de Madrid, una cerimònia molt íntima, així ho havien demanat els germans del difunt. Doncs bé, entre els assistents a l'enterrament, no hi ha hagut ni rastre de Letícia. El rei Felip VI arribava sol, ensorrat i totalment en dol per l'enterrament del seu cosí. La reina Letícia no apareixia enlloc. Ni la data ni l'hora eren extremadament ocupats: un diumenge a les dotze i mitja del migdia, quina cita devia tenir que li impedia acudir a l'últim adeu de Fernando Gómez-Acebo? Vermut amb les amigues? S'estava preparant per veure Socialité a la televisió?

L'huracà Del Burgo arribava més fort que mai i ara, Letícia cada vegada actua més per lliure, i a poc a poc es va desfent de família que la va fer reina d'Espanya.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!