Letícia sabia que Jaime del Burgo anava a trencar el seu silenci després de més d'una dècada callat. Desconeix els motius, però ha volgut revelar la seva història d'amor amb la reina. Li va trucar personalment per demanar-li que no parlés, i que si finalment ho feia que no fos en l'aniversari de Leonor. L'advocat va destapar el secret més gran de la Zarzuela. La monarca va ser infidel a Felip amb ell durant diversos anys. I el sap de primera mà perquè ell és protagonista d'aquesta història.

Es desconeix qui ha estat l'instigador d'aquesta campanya de desprestigi, però darrere de Jaime del Burgo hi hauria una altra persona. Es parla d'algú de Casa Reial, i és que a la Zarzuela volien frenar els peus a Letícia d'alguna forma. La reina havia aconseguit prendre el poder de la institució, Felip va quedar sol per executar les ordres de la seva dona. Sempre apareixia en un segon pla, ella sempre era la protagonista eclipsant-lo.

Jaime del Burgo
Jaime del Burgo

Aquesta campanya de desprestigi cap a Letícia, que ara ha quedat vista com una dona adultera, ha fet que perdi poder i que Felip controli de nou la institució amb molta més força. En les seves últimes aparicions, la reina apareix callada i sempre a l'ombra del seu marit. Però no ha estat l'últim canvi a la corona, al terreny familiar, els Borbons han recuperat terreny.

Letícia perd poder a la corona i els Borbons tornen

Letícia va obligar a exiliar Juan Carlos als Emirats Àrabs per treure'l del focus mediàtic, era la seva revenja més gran. També va aconseguir apartar a tots els Borbons de Felip i de les seves filles, Leonor i Sofia. Fins i tot havien de demanar permís per veure la reina Sofia, que viu en la Zarzuela, al mateix terreny que els reis, encara que en un altre edifici.

Per aquesta raó, Letícia vol 'carregar-se' a la reina Sofia i a la famosa tia Pecu. Són les úniques dues persones que en el dia d'avui l'empipen. Ha intentat treure-se-les de la Zarzuela, però no ho ha aconseguit. La seva intenció és que se n'anessin a viure a Marivent tot l'any, o a Londres o Grècia. Però finalment es quedaran a viure a la Zarzuela. Felip ha aconseguit frenar les intencions de Letícia amb la seva família. Tot ha estat gràcies a les declaracions de Jaime del Burgo que hi podrien haver orquestrades.

Reina Sofía, Felipe i Letizia funeral constantino
Reina Sofia, Felip i Letícia funeral Constantí