Quina és l'autèntica Irene Urdangarin? La neboda petita del rei ha arribat als 18 anys envoltada d'una protecció que ara ha desaparegut. EN Blau va oferir en exclusiva els seus plans d'adulta: estudiar direcció d'Hotels a Lausane, Suïssa. Però ara es descobreix la veritat: Irene no vol treballar. Va passar dues setmanes pencant per primer cop a la recepció d'un hotel Four Seasons a Ginebra, i ja en va tenir prou. Suportar clients pijos i satisfer les necessitats dels altres no és al seu ADN. I la noia, ara ja adulta, ha dit que ni parlar-ne. Queda clar que estudiar a Lausane era per satisfer la seva mare. Era el pla de Cristina, que totes dues visquin a Suïssa. La germana del rei mai ha volgut tornar a viure a Barcelona ni a Madrid. Considera que els espanyols l'han sentenciat i no els perdona. Té un altre motiu ocult: Cristina viu a Suïssa per disposar lliurement de la fortuna de Joan Carles sense pagar Hisenda. No pagar tributs. Ho porta a la sang.

A finals d'estiu el pla perfecte de la infanta es va trencar: Irene li va dir que no volia estudiar a la Universitat per treballar a un hotel. El tema ja venia calent perquè des de la separació dels seus pares, la noia va empitjorar les seves notes de manera considerable. El rendiment escolar va caure a plom. No vol estudiar ni treballar. I és quan Hola filtra que farà cooperació internacional al Tercer Món. Ara resulta que això també és mentida. La competència d'Hola, Vanitatis, explica el que Casa Reial no vol que se sàpiga: Irene ni Lausane ni Moçambic: Móstoles. Com? El pla d'Irene és emancipar-se de la seva mare, instal·lar-se a viure a Madrid, prop de la cosina dropa, Victoria Federica, la instagramer que viu de festa en festa.

Irene Urdangarin GTRES
Irene Urdangarin i Victòria Federica a Ginebra GTRES

La decisió de l'adulta Irene està presa: viurà a Zarzuela amb totes les comoditats de Palau pagades per l'erari públic, i només controlada per Sofia, una àvia de 84 anys, i fer el que li roti. Només accepta estudiar una cosa: el carnet de conduir i que sigui fàcil, a una autoescola de Móstoles, com van fer els seus dos germans que tampoc no treballen, Juan i Miguel. L'únic normal, Pablo, viu, estudia, treballa i es va treure el carnet a Barcelona. Irene es podria haver plantejat viure a la seva ciutat natal, però no té el que ella vol: festes cada dia on va la seva cosina germana de l'ànima: Victoria Federica.

ireneurdangarinaeropuerto 1644923430
Irene a l'aeroport, instagram

Vanitatis deia en ridícul el conte de fades que explica Hola: "Cuando preguntamos si Irene Urdangarin va a realizar viajes de cooperación, las mismas fuentes lo ponen en duda. Al menos por ahora: “Lo primero que tiene que hacer Irene es saber lo que quiere hacer con su vida, decidir qué estudios quiere seguir, y después ya veremos si se va de viaje de cooperación o no”. Porque Juan hizo viajes de cooperación porque tenía clarísimo desde el primer momento que lo suyo eran las Relaciones Internacionales, estudios en los que se especializó con la carrera en Gran Bretaña". La nena vol viatjar però sense abans haver estudiat res. Irene és una peça. I els Borbons tenen mala peça al teler: la rossa, educada, multilingüe i bona nena Irene, pel camí de ser la tercera ovella negra. Irene Marichalar.