Irene Urdangarin és l'últim dels nebots del rei Felip amb dret a successió. Li queda tan lluny l'opció de ser reina que en arribar a la majoria d'edat ha pres una decisió dràstica que ningú no esperava: abandona els estudis, Suïssa i la infanta Cristina. La petita dels Urdangarin estava farta de viure enganxada a la seva mare a Suïssa, lluny de les amigues de Barcelona, on va néixer, dels tres germans dispersos per Europa, del seu pare Iñaki enamorat d'Ainhoa Armentia, i de Casa Reial. No hi ha una sola imatge dels cosins Urdangarin amb Elionor des de fa anys. EN Blau va ser el primer mitjà en publicar en exclusiva, el 17 de març, que Irene havia triat carrera universitària: gestió hotelera, al millor centre del món, a Lausana. Això implicava seguir a Suïssa amb la seva mare que va decidir va exiliar-s'hi de l'escàndol Noos. Irene ara que pot decidir per ella mateixa ja en té prou. Adeu a tot. Deixa l'escola d'hostaleria abans de començar. Deixa Suïssa i deixa sola la infanta que se suposa que tornarà a viure a Barcelona per tenir a prop Pablo.

Irene Urdangarin GTRES
Irene Urdangarin GTRES

Aquest cop la font no és EN Blau sinó la revista Hola, ben connectada amb Zarzuela, que publica quin és el destí de la segona cosina Borbó d'Elionor. Es temia que seria instagramer, com Victoria Federica, la mateixa Irene ho havia fet saber en alguna ocasió a uns amics catalans. Finalment, farà com el seu germà Juan: serà cooperant. Escriu la revista rosa: "Irene ha decidido tomarse un año sabático, antes de empezar la universidad porque quiere, al igual que su hermano mayor, Juan, trabajar como voluntaria y formar parte de un proyecto de cooperación. Se dedicará a explorar mundo y pensar bien lo que quiere hacer, para definir lo mejor posible su futuro. La carrera de hostelería ha quedado descartada".

Irene Miguel i Cristina GTREES
Irene amb Miguel i Cristina i les maletes, GTRES

Irene té clar que vol allunyar-se de tot i només conserva dos compromisos familiars aquest octubre a Barcelona i Madrid: el casament d'un cosí Urdangarin i la celebració dels 18 anys d'Elionor després de jurar la Constitució. Després la rossa, catalana i decidida Irene s'emanciparà, agafarà un avió a un destí exòtic. Està dubtant entre un d'aquests tres: L'Índia, Moçambic o Cambodja, on ja va fer de cooperant el seu germà gran Juan. Una manera d'allunyar-se del divorci dels pares, de la parella d'Iñaki i de la nostàlgia de Cristina que encara passeja l'anell de casada i es nega a firmar el divorci. Irene s'ha fet gran. El dubte és, com que ha baixat el nivell en els estudis, si la decisió de penjar la universitat és per comoditat, un nou Froilán, o per aclarir-se les idees.

Irene s'apunta a la diàspora dels cosins d'Elionor: només Pablo viu a Barcelona i Victoria Federica a Madrid. La resta dispersos pel planeta: Juan i Miguel a Londres, Froilán a Abu Dhabi i ara Irene a l'altra punta de món. Letícia ja no serà l'única amb la síndrome de niu buit. Cristina perd el seu gran suport, soltera i sola. El dubte és si residirà a Barcelona, on el seu fill s'ha instal·lat a un pis de luxe a Pedralbes, o mantindrà la residència a Suïssa per evitar que Hisenda controli les donacions i l'herència multimilionària que està rebent i rebrà de Joan Carles. Cristina ja no té la coartada dels estudis de la nena. Irene ja no és una nena.