Irene Urdangarin acabava de fer 18 anys. Aquest diumenge arribava a la majoria d'edat enmig d'un clima familiar que, oh sorpresa, no seria l'ideal. La infidelitat del pare Iñaki amb Ainhoa Armentia és una ferida encara tendra i sagnant per a la benjamina dels 4 fills del matrimoni. Sí, diem matrimoni, perquè encara ho són a nivell legal. El divorci, que havia de signar-se en paral·lel a l'aniversari de la benjamina, trigarà en arribar per les pretensions del basc amb la infanta Cristina. La Borbó s'ha posat dura i la signatura s'endarrereix, provocant més tensió. Un estat d'ànim que últimament és el company de viatge habitual de la Irene.

La Urdangarin no perdona la traïció del pare, i li va fer pagar ara fa un any amb el seu menyspreu i silenci. No li va dirigir la paraula durant mesos. L'entorn de la infanta assegura que va haver-hi moviments materns per calmar les aigües, però fa l'efecte que va fer el paperot, dins seu regna la còlera. La realitat és que actualment el contacte entre ells "es escueto", segons 'Monarquía Confidencial'. I fa l'efecte que no millorarà en el futur ni molt menys: l'existència de l'Ainhoa i la bona marxa de la relació amb el seu pare complica les coses. Irene i Cristina detesten la de Vitòria-Gasteiz, i si cal humiliar-la, ho fan i prou. Sense remordiments de cap tipus. 

Iñaki Urdangarin Ainhoa Armentia Instagram
Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia / Instagram

Irene Urdangarin tanca files amb la mare Cristina contra el tàndem Iñaki-Ainhoa

És difícil pensar que la Irene no estigui al cas dels problemes que Iñaki està posant a Cristina per rematar l'acord de separació. El basc no vol perdre l'estatus i el nivell de vida del que ha gaudit durant un quart de segle a l'univers monàrquic. Que hagi estat deslleial és una minúcia per a algú que es va menjar el marró de la presó, el primer escàndol penal de la Família Reial. L'amenaça és clara, Iñaki podria tirar de la manta i fer molt de mal. Pretendents i ofertes no li manquen, i aquesta és la seva força negociadora. Confia tant en ella que tiba la corda al límit, exigint una morterada, escortes i ves a saber què més. Tot per poder viure a cor que vols amb Ainhoa, cosa que irrita la seva ex... i la filla petita de retruc. Ella és, amb diferència, la més hostil dels 4 fills. Es nega a acceptar que Armentia existeixi i si ha de sacrificar el pare, ho farà. 

Irene Urdangarin y la infanta Cristina   Europa PRESS
Irene Urdangarin i la infanta Cristina / Europa Press

La benjamina fa un gest radical contra Ainhoa mentre s'acosta a un altre mal de cap de Cristina

En aquestes circumstàncies sembla evident que cap dels dos hi serà a la gran festa que tindrà lloc el dia 16, on si tindrem els germans, la iaia Sofia, la mare o la tieta Elena. Iñaki podria ser convidat, la que segur que no és Ainhoa. Un extrem confirmat pel gest radical d'aquest cap de setmana, quan li va dir al seu pare que no calia que li passés el telèfon a la seva nòvia per felicitar-la: "Se ha negado. No quiere tener relación con ella". Un frontó ben sòlid, però que té esquerdes. Una que té un nom: la cosina tarambana Victoria Federica, que sí hi serà a Suïssa. La Irene s'acosta perillosament, recordin que aquesta proximitat li va costar el viatge de final de curs a Mykonos. La Urdangarin, que no ha estat bona estudiant, vol fer el mateix que la cosineta, ser influencer. Un futur que glaça el cor de la filla petita de Joan Carles.

Victoria Federica GTRES
Victoria Federica / GTRES

La Irene en peu de guerra.