José Luis Martínez Almeida i Teresa Urquijo s'han unit en matrimoni, una cita de la qual la premsa rosa ja venia esmentant des de fa setmanes. L'enllaç es va dur a terme a Madrid i va comptar amb una llarga llista de convidats, diferents personalitats de l'alta societat. Persones de diversos àmbits, des del polític al cultural. Ha estat, sense cap dubte, una desfilada molt variada. De fet, un dels convidats més cridaners va acabar sent la infanta Elena. Qui ho anava a dir? Aquesta vegada per les raons més vergonyoses, ja que es va evidenciar el seu problema amb la beguda.

Teresa Urquijo i José Luis Martínez Almeida
Teresa Urquijo i José Luis Martínez Almeida

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i Teresa Urquijo, van donar el 'sí, vull' a l'església de San Francisco de Borja. Va ser una cerimònia esplèndida, amb magnificència i molt emotiva. Després, els assistents es van traslladar a festejar a la finca El Canto de la Cruz, la residència de l'àvia de la xicota|núvia. El càtering va estar a càrrec del restaurant Lhardy, un pioner madrileny que va obrir les seves portes al públic el 1839. Els menús de casament van des de 150 euros per persona d'en endavant. I què dir de la celebració que va ser esplèndida, la infanta Elena estava més contenta de l'habitual.

En un casament VIP i amb tots els representants de primera línia del país, el més esperat hauria estat un comportament exemplar. Però la primogènita dels reis emèrits es va deixar portar per la beguda i va acabar fent un espectacle. Et comptem més.

La infanta Elena, passada de copes en el casament d'Almeida i Teresa Urquijo

La unió de José Luis i Teresa va passar a segon pla. Poc es parla del vestit de la xicota, que van portar al seu dia la seva mare i la seva àvia. Així com de la lluna de mel a Bhutan i les Maldives. Ni què dir de la llista de regals. L'atenció la hi va robar la germana de Felip VI, que per bones raons l'han mantingut en un discret segon pla. S'entén per què se li van retirar les seves responsabilitats institucionals, tenint com a única missió la seva feina en la fundació Mapfre i els seus fills.

infanta Elena
infanta Elena

Elena de Borbón va gaudir del casament, com ho faria en una nit de gresca amb els seus amics, en la qual la beguda acaba sent protagonista. Ha destapat un problema parlant-ne massa i fent comentaris inapropiats. Aquesta és una estampa que avergonyeix enormement a la institució, encara que la infanta fa molts anys que no forma part de la Corona. Un dels temors més grans és que estant alegre expliqui detalls o indiscrecions que comprometin els reis o les seves filles.

El seu gest seriós ha aconseguit convèncer en aquests últims anys, quan el cert és que ha estat tot un exemple per als seus fills. Molt es diu de Froilán i Victoria Federica, quan han sortit a la seva mare en el gust per la vida nocturna. Freqüentment, arriben informacions de les seves sortides amb amics, les festes que fa en la seva propietat i les queixes dels veïns pel soroll. Li agrada ballar, beure i divertir-se en aquests ambients socials.

Almeida i Teresa Urquijo segurament voldrien tornar el temps i extraviar la invitació de la infanta Elena.