La Família Reial viu temps convulsos. El més crític és el matrimoni reial, Felip i Letícia, que cada cop ofereixen més mostres d'un divorci a la vista. El cap de setmana el rei ha visitat Elionor durant unes maniobres Saragossa i després ha passat els dos dies esquiant a Osca, mentre de Letícia no se sap ni ase ni bèstia. El focus ha girat cap a la línia successòria, els que compten són la sang Borbó. Ni els Marichalar, ni els Urdangarin ni els Ortiz Rocasolano compten per Zarzuela. Els quatre matrimonis de Casa Reial estan trencats, dos divorcis (Elena i Cristina) i dues separacions (Joan Carles i Felip) i si els reis no es divorcien és precisament per això, per ser reis. Però cadascun fa la seva vida. Joan Carles a Ginebra, com va publicar fa 15 dies EN Blau, i Felip fugint de Zarzuela cada cap de setmana. Ja només compten ells, la família Borbó, no la família política. Adeu Letícia.

eaaa4bc71939ecea727eb32235f5a6be95b675afw
Felip i Elionor aquest cap de setmana a Saragossa, EFE

En els darrers temps s'està produint un retorn als Borbons. Un gir de timó per deixar enrere "el regnat de Letícia" on ella acaparava els focus, l'atenció i els titulars.  L'adulteri li ha costat el cap a Letícia. Elena va ser la primera víctima del seu marit, quan va denunciar en el divorci que Jaime de Marichalar consumia cocaïna. Però en els darrers dos anys han esclatat dos escàndols d'adulteri impensables fa uns anys: Iñaki Urdangarin i Letícia han posat les banyes a Cristina i a Felip. I el que és pitjor: en públic. Iñaki va ser portada, de la mà de la seva amant, una administrativa basca Ainhoa Armentia. I Letícia ha estat portada, però de la premsa estrangera per l'autocensura espanyola, per haver estat amant d'un home de negocis navarrès, el seu cunyat Jaime del Burgo. Ara tot gira al voltant dels Borbons: Joan Carles ja no és un corrupte sinó l'emèrit, Felip és un estadista, Elionor és un soldat exemplar i les infantes unes pencaires que han lluitat per aixecar els seus fills. Elena ha aparegut al digital LOC comprant bricolatge a Leroy Merlin. La neteja d'imatge és descomunal. Elena dins la bandera d'Espanya:

DL u547396 018
Elena mantó Espanya, GTRES

Escriu el digital "La infanta Elena no es el famoso que usted esperaría encontrarse en Leroy Merlin el pasado sábado en el de la calle Raimundo Fernández Villaverde (Madrid). No iba sola, sino acompañada por su amiga Rita Allendesalazar. La hermana del rey compró un par de botecitos de pintura, cinta americana, una lija, una bombilla. Se ha animado a hacer algo de bricolaje... Pagó en metálico y ambas amigas se fueron caminando por Nuevos Ministerios". Dues aristòcrates comprant material com per fer un zulo i el detall més estrany: pagant en metàl·lic. En una època en què tothom paga amb targeta, es fa estrany veure Elena obrint el moneder i traient bitllets, si no és que té molt cash a la caixa forta de casa provinent del lloc que tothom sap: la fortuna il·legal i no declarada de Joan Carles.

Elena mantóin España GTRES
Elena mantón España GTRES

Tot sense declarar, en B. Marca de la casa, com quan Letícia va demanar a Felip a crits a una joieria que li comprés una joia "en morados", amb bitllets de 500. Així van els Borbons, el focus sobre ells excepte en un detall: Hisenda. Joan Carles i les seves dues branques que accepten heretar-lo viuen a paradisos fiscals: entre Ginebra i Abu Dhabi: l'emèrit, Cristina i Froilán.  Per això voldran paper de vidre, una bombeta, cinta americana i pintura. Per amagar-se.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!