Felip i Letícia no han superat la prova d'estrès del matrimoni reial. El veritable repte per la parella no va ser superar les banyes que la reina va posar-li al rei durant dos anys amb el cunyat. La prova de resistència ve ara, quan tot ha explotat, s'ha fet públic i segueixen coneixent-se noves confessions de l'amant, Jaime del Burgo. Aquesta és la veritable prova de foc del pacte que tinguin en comú els reis. Si encara són parella, mirar de superar l'engany i que tothom el conegui. I si ja no són parella des de fa anys i només ho simulen (com assegura el llibre Biografía no autorizada de Letizia que s'acaba de publicar) aleshores comprovar la solidesa del pacte on cada membre de la parella pot fer el que vulgui a condició que no ho sàpiga l'opinió pública. L'opinió publicada, els periodistes, callen tret de comptadíssimes persones fàcilment identificables. Jaime Peñafiel calla en el seu nou diari, senyal que a Zarzuela han tocat a sometent: omertà. Silenci. Però queden alguns versos lliures, com el periodista Joaquín Abad, que en l'esmentada biografia de la reina publica episodis de tensió entre Felip i Letícia, significatius de la pèssima relació dins el matrimoni.

Felipe Letizia Puig GTRES
Felip i Letícia a Barcelona, aquesta setmana GTRES

És coneguda l'afició de la reina Letícia per les joies, n'ha lluït moltes del joier reial, de la família Borbó, i algunes de pròpies, comprades per Felip. El rei les acostuma a comprar a una cèlebre joieria cèntrica, al carrer Alcalá de Madrid, en ple barri pijo de Salamanca: Ansorena "joyero y diamantista de la Casa Real desde el 1845 con galería de arte, servicio de valoración y subastas". El llibre no indica el nom concret de la joieria on es va produir un tens episodi entre el matrimoni, en públic, amb testimonis, els empleats de la joieria i clients de l'establiment. Algú d'ells ha  filtrat els crits i la tensió que es van produir entre Letícia i Felip. O millor dit, de Letícia a Felip. L'incident va anar de la següent manera.

Felipe Letizia comida GTRES
Felip i Letícia d'incògnit a un carrer de Madrid, GTRES

Escriu el biògraf de Letícia: "De la Reina Letizia se saben muchas más cosas; desde sus quedadas en reservados de festivales con viejos amores o reuniones personales con Pedro Sánchez fuera de agenda oficial, hasta su famoso «Estoy hasta los cojones de ir siempre de prestada» que gritó en una conocida y céntrica joyería de Madrid para que el Rey Felipe VI le comprara por 80.000 euros morados una preciosa diadema de diamantes". En una sola frase l'autor destrossa el matrimoni, abordant una suposada relació extraoficial de Letícia amb Pedro Sánchez, són excompanys d'Institut, o l'incident a crits a la joieria on la reina li retreu al marit que va sempre amb joies de la seva sogra, la reina Sofia, o de les àvies i besàvies de Felip, però mai amb una joia pròpia, regal del marit. I li acaba exigint a crits que li compri una diadema de diamants caríssima (barata per a les grans fortunes): 80 mil euros. Però el més brutal de la frase no és que Letícia humiliï al rei aixecant-li la veu en públic amb renecs "¡Estoy hasta los cojones!" , ni la xifra en euros sinó el detall de dir-ne "morados". Què vol dir l'autor amb 80 mil euros morados? Que eren en efectiu, en cash, en bitllets de 500. És a dir, diner negre:

Fajos billetes 500 euros, morados GTRES
Feixos bitllets 500 euros, morats GTRES

Que el rei pagui en efectiu amb feixos de bitllets de 500 euros de procedència misteriosa és una novetat editorial. Ningú ho havia dit, ni tan sols insinuat abans. L'explicació més coneguda per tota Espanya és que els feixos provindrien dels milions que transportava Joan Carles dins de maletes provinents de l'Aràbia Saudita. Una informació filtrada per Corinna, que va parlar de la màquina de comptar bitllets que tenen a Zarzuela. S'està obrint la caixa dels trons del matrimoni reial, està sortint tota la porqueria, i al final el menys escandalós de tot serà un simple i vulgar adulteri.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!