És evident que Letizia ha perdut tot el control de la corona. Amb la campanya de desprestigi que s'ha exercit sobre ella, els Borbó han guanyat la batalla. En els últims mesos han estat els grans protagonistes, enfosquint la monarca. Totes les seves normes de no reunir-se públicament s'han eliminat. De fet, aquesta setmana ha estat decisiva per corroborar que la mare de Leonor i Sofia ha quedat fora de joc. Ara mateix és Felipe qui porta la veu cantant. Ha passat d'un discret segon pla a l'autèntic protagonista, i Letizia ha acceptat el seu rol de reina consort.

Com a prova de la seva pèrdua de poder, la infanta Elena ha recuperat la seva presència en els actes institucionals. La setmana passada va ser la protagonista com tots els anys del concurs de pintura infantil i juvenil, però aquest cap de setmana també va presidir una corrida de toros a la beneficència. Un 'art' a què Felipe i Letizia prefereixen no vincular-se perquè parteix de la ciutadania se'ls tiraria a sobre. La més Borbó de la família és molt fanàtica dels toros, com els seus fills, i s'ha quedat aquest acte encantada, encara que s'intentava que mai no aparegués en representació de la corona.

infanta elena concurs de pintura
infanta elena concurs de pintura

La infanta Elena, la gran protagonista de la corona l'última setmana

Com feia molt temps en la que no apareixia per enlloc públicament, la infanta Elena ha congregat a una desena de mitjans de comunicació. Les càmeres esperaven a les portes. Sens dubte va ser la gran protagonista, i va brillar amb llum pròpia com mai no ho havia fet abans.

Letizia s'ha quedat sense força, fins i tot Elena l'ha apagat. Però també ho ha fet la infanta Cristina. La setmana passada, mentre la reina estava en el seu viatge de cooperació a Guatemala, va acudir a Barcelona a un acte de Fundació La Caixa, que va presidir Felip VI.

En canvi, els mitjans de comunicació pràcticament han passat per alt l'extens viatge de cooperació de Letizia. No ha tingut cap importància. Són poques les notícies que han aparegut en comparació amb les vinculades a la infanta Elena.

Infanta Elena GTRES
Infanta Elena GTRES