Pablo Urdangarin és el Borbó català més admirat de tota la Família Reial. Té la planta, el caràcter, l'educació i la formació necessàries per no fer passar la vergonya aliena dels seus cosins Marichalar. És el primer, i de moment l'únic, dels nebots de Felip que es guanya la vida treballant. El Barça li ha donat l'oportunitat de triomfar a la millor secció d'handbol d'Europa. Un caramel enverinat, ha de demostrar que no l'han col·locat. Enric Masip, l'assessor de Joan Laporta, no era especialment amic del seu pare, Iñaki Urdangarin. No l'han enxufat. Hi és per mèrits propis, de moment entre el B i el primer equip, perquè demostri si val. Per al que segur que val és per parlar amb la premsa; és el més educat de tots. Nascut i format a Barcelona, ara viu fora de la ciutat.

Pablo Urdangarin EP
Pablo Urdangarin / EP

Pablo Urdangarin ha passat per moltes cases, la maleïda mansió de Pedralbes que li va costar la presó al seu pare i el judici a la seva mare pels deliris de grandesa, l'exili a Washington, la casa de Ginebra, on ara viu la seva mare, la casa familiar de Vitòria, la casa més tenebrosa de totes: La Zarzuela, els pìsos de La Masia per a jugadors joves, la casa dels tiets Urdangarin que viuen a Barcelona i ara, per fi, un pis compartit amb dos amics a Sant Joan Despí, a prop de la Ciutat Esportiva del Barça, a 1 km a peu de casa de Pablo. Una agència de notícies ha mostrat per primer cop on viu el culer amb més fans de l'handbol, una casa amb piscina i jardí amb palmeres, aquesta:

Pablo Urdangarin a Sant Joan Despí EP
Pablo Urdangarin a Sant Joan Despí / EP
Pablo Urdangarin Europa Press
Pablo Urdangarin / Europa Press
Pablo Urdangarin Google Imatges
Casa de Pablo Urdangarin / Google Imatges

En Blau ha accedit en exclusiva a la imatge de la finca on viu ara Pablo Urdangarin. És una finca de luxe, d'obra vista, amb una piscina rodejada d'altíssimes palmeres a la Rambla Josep Maria Jujol de Sant Joan Despí. Una preciosa finca de luxe que Pablo comparteix. Se la pot permetre amb el sou que li paga el club i l'ajuda que rep de la fortuna acumulada pels seus pares, ara augmentada per la justícia balear, que els retorna part del que van haver de tornar pels delictes d'Iñaki. La infanta Cristina guanya uns 400 mil euros l'any. I sempre hi ha l'avi Joan Carles, multimilionari a Abu Dhabi, per donar-li un cop de mà.

Pablo Urdangarin a casa seva EP
Pablo Urdangarin a casa seva / EP

Ja no va tan coix de la lesió que va patir fa unes setmanes durant un partit amb el Barça d'handbol i per la qual va haver de portar crosses durant uns quants dies. El jugador ha tornat a mostrar-se molt educat explicant que es troba “molt millor”. "Almenys ja puc caminar, gràcies", ha afegit somrient en un castellà perfecte. Ha esquivat el conflicte entre els seus pares per la quantitat pagada de més amb el Cas Nóos. Ara la porta de casa se li omplirà de fans que l'adoren i tenen les carpetes folrades amb fotos seves, És guapo, esportista, llest i català. La seva mare serà multimilionària quan hereti la fortuna del rei emèrit, a la qual, segons diu, renunciarà Felip. Pablo és un bon partit. Un xollo. I bon noi.