Felip VI ha estrenat l'agenda oficial d'aquesta setmana amb una visita a una fàbrica aeronàutica. Concretament a la planta de Construcciones Aeronáuticas S.A. a Getafe, coincidint amb el centenari d'una empresa que actualment és propietat d'Airbus España. El rei ha presidit l'acte al costat d'altes autoritats de l'Estat, com ara el president del govern espanyol Pedro Sánchez, la ministra de Defensa, Margarita Robles i diversos membres de la cúpula militar. Una presència que s'explica per la importància estratègica de la factoria en matèria d'armament i de creació de satèl·lits. Tots ells han pogut seguir de prop la creació de peces i components per a la fabricació de coets com l'Ariane 6, que viatjarà a l'espai a finals d'any dins del programa de l'Agència Espacial Europea.

Fins aquí la crònica oficial de la trobada, però el que realment ens interessa és la contracrònica, allò que ningú més t'explicarà per pudor, por o interessos diversos. El principal? No tocar els nassos del Cap de l'Estat, i mai millor dit. El nas reial ha tingut un protagonisme rellevant al llarg del matí, produint-se una imatge inèdita, inaudita i principalment desagradable. Un gest impropi d'un rei, a qui se suposa una educació exquisida, un saber estar fora de sèrie i un comportament immaculat. Per alguna cosa li diuen 'El Preparao', oi? Doncs no, resulta que el Borbó és tan vulgar com la resta de mortals, li passen les mateixes coses i les resol de la mateixa manera. A la brava. 

Felipe y Pedro Sánchez EFE
Felip VI i Pedro Sánchez / EFE

Felip i els seus costums poc recomanables tornen a la càrrega

No és la primera vegada ni serà l'última que comprovem que els éssers de sang blava pateixen de tics, dèries i costums poc saludables similars als del populatxo. No, no estem parlant de les gresques interminables de Froilán i Victoria Federica; més aviat ens referim a les famoses mans de Felip VI. Al llarg dels darrers anys hem vist autèntiques carnisseries als seus dits, producte de l'hàbit de menjar-se les ungles fins a provocar-se ferides sagnants. Un detall que va descobrir EN Blau i que va ser afusellat per la resta de mitjans, ningú gosava parlar d'aquestes coses. Doncs bé, sigui producte de l'onicofàgia o per una dermatitis mal tractada, les mans del monarca provocaven repulsió. A ell el primer: avergonyit, les tapava amb tiretes. Sembla, però, que després d'una visita a Barcelona a finals de gener ha millorat molt la cosa, l'evolució és positiva. El problema ara és què fa amb les mans. I no, no és res del que estar orgullós. Ni tan sols net.

detalle manos sangrantes felipe VI Casa Real
Les mans ensangonades de Felip VI / @casareal
Felipe cara rara Europa Press
Felip a Getafe / Europa Press

El rei d'Espanya esprement el seu nas en públic abans d'encaixar mans amb autoritats i convidats

Quan un rei assisteix a un acte oficial els actes protocol·larisinclouen el tradicional besamans amb autoritats, súbdits i convidats a la cita en qüestió. Aquest matí a Getafe hauran estat moltes les personalitats que han encaixat les mans amb el Borbó. El que no sabien, però, és que moments abans de la salutació Felip VI feia una cosa repulsiva amb aquelles mateixes mans: gratar, furgar, tocar-se o esprémer el nas a consciència. No sabem si tenia un refredat, rinitis al·lèrgica o senzillament l'apèndix nasal li picava força, però ja saben que hi ha una norma pètria en qüestions de bons modals: mai no et gratis el nas en públic. Hi ha diverses raons, des d'higièniques a psicològiques. Desprèn nerviosisme i inquietud... i ajuda a escampar bacteris per tot arreu. Els mocadors es van inventar per a alguna cosa. El rei, caçat fent el que no havia de fer.

Felipe nariz Pedro Sánchez GTRES
Felip gratant-se el nas amb Pedro Sánchez / GTRES
Felipe nariz  GTRES
Felip VI esprement el seu nas / GTRES

Segur que més d'un dels presents se sentirà una mica incòmode després de veure aquesta imatge. D'altres, però, se sentiran afortunats de compartir microorganismes nasals amb el rei d'Espanya. Hay gente pa' tó.