Les recents declaracions de Jaime del Burgo a les plataformes de xarxes socials han tingut un impacte devastador en la vida de Letizia i la seva família. Conscient que l'advocat planejava revelar un secret fonamental relacionat amb la Zarzuela, la reina es va veure obligada a intervenir personalment, pregant-li que no fes pública aquesta informació, o almenys que posposés la seva divulgació fins després de l'aniversari de Leonor. Aquest últim prec va ser l'únic que Jaime va respectar. Les revelacions de la seva exparella, Telma, sobre la infidelitat de la mare de Leonor i Sofia amb ell durant diversos anys han desencadenat una campanya de desprestigi que ha minat la posició de Letizia en la monarquia espanyola. Fins fa poc, Letizia era la figura dominant, prenent totes les decisions mentre el rei Felip quedava en un segon pla, fins i tot eclipsant altres membres de la família Borbó. Tanmateix, en els últims mesos, les declaracions de Jaime han revertit aquest equilibri.

Felipe Juan Carlos GTRES
Felipe Juan Carlos GTRES

Ara, Letizia ha perdut tot poder de decisió, i és Felipe qui dicta les noves directrius, que ha portat a un ressorgiment de la influència dels Borbó en Zarzuela. No només Juan Carlos, l'emèrit, es mou amb llibertat, sinó que la família reial es reuneix novament en ple. La reina ja ha perdut el compte de la quantitat de trobades que han tingut l'últim any, i aquest dissabte 6 d'abril tindran una nova reunió a Madrid.

Juan Carlos i Sofia accepten la invitació juntament amb les infantes Elena i Cristina

Encara que Letizia no està entusiasmada amb la idea, tant Juan Carlos com Sofia han estat convidats fa mesos al casament de José Luis Martínez Almeida i Teresa Urquijo. La cerimònia religiosa es durà a terme a l'església de San Francisco de Borja, seguida d'una recepció a la finca El Canto de la Cruz, propietat de la família materna de la xicota|núvia.

Teresa Urquijo i José Luís Almeida / GTRES
Teresa Urquijo i José Luís Almeida / GTRES

El fet que l'emèrit sigui cosí de l'àvia de la xicota el va omplir d'alegria en rebre la invitació. Tanmateix, inicialment semblava improbable que pogués assistir. La logística de la seva seguretat i els seus problemes de mobilitat, que requereixen que es desplaci en cadira de rodes, plantejaven obstacles significatius. Malgrat tot, Juan Carlos i Sofia han confirmat la seva presència, igual com les infantes Elena i Cristina. Les úniques absències seran les habituals: Felipe i Letizia. Encara que el rei està ansiós per assistir a l'esdeveniment amb la seva família, han optat per no fer-ho a causa de preocupacions polítiques. La seva presència podria ser interpretada com un suport al Partit Popular, ja que el casament també es considera un esdeveniment polític. Aquesta decisió reflecteix la pèrdua d'influència de la reina en la institució, ja que la Corona ha evitat involucrar-se en assumptes polítics en els últims anys, com es va assenyalar quan es va demanar al senyor Juan Carlos que evités viatjar a Sanxenxo durant períodes electorals.