L'any passat Joan Carles va aparèixer per Espanya fins i tot en set ocasions, almenys públiques, perquè es creu que podrien ser algunes més. L'emèrit ja es mou amb total comoditat, no té que demanar permís a Felip per a això, no obstant això, li recomana sempre que sigui discret. Es va enfadar molt amb ell quan va publicar el reportatge de la revista 'Hola' pel seu 86 aniversari, celebrat a Abu Dhabi. Quan ve a Espanya, normalment s'allotja a Sanxenxo, i és que la majoria de les seves aparicions són per participar en les regates, el seu esport favorit. Sempre s'allotja a la discreta casa del seu amic íntim Pedro Campos.

Felipe Juan Carlos GTRES
Felip Joan Carles GTRES

Aquest nou any, Joan Carles ja ha reaparegut en una ocasió. Exactament pel mateix final, les regates celebrades a Sanxenxo el mes passat. Però no serà la seva última aparició, per a súmmum de Letícia, el pare de Felip estarà a molt pocs quilòmetres d'ella aquest cap de setmana. Fa mesos va rebre la invitació de José Luis Martínez Almedia per assistir al seu casament amb Teresa Urquijo, familiar de Joan Carles. Tanmateix, l'exmonarca no sabia si acceptar aquest compromís perquè se li podria relacionar amb un partit polític en concret, el Partit Popular. Sembla que finalment, Joan Carles acudirà al casament de l'alcalde de Madrid, i ho farà molt ben acompanyat. També han acceptat la invitació la reina Sofia i les seves filles, les infantes Elena i Cristina. Una celebració que tindrà lloc dissabte vinent 6 d'abril, i a la qual lògicament Felip i Letícia no assistiran, encara que també han estat convidats. Com a reis no poden pronunciar-se a favor de cap partit polític, són neutrals.

Juan Carlos Miguel Urdangarin GTRES
Joan Carles Miguel Urdangarin GTRES

Joan Carles vol veure Elionor i Sofia a Madrid

La celebració acabarà tard, no obstant això, Joan Carles volia aprofitar el matí del 6 d'abril, o fins i tot la del 7 d'abril per acomiadar-se de les seves netes, que pràcticament no veu per la distància i les decisions de Letícia de preservar el regnat d'ambdues en el futur. No vol que se les vinculi amb cap Borbó. No hi ha fotografia de l'emèrit amb Elionor i Sofia des de fa més de quatre anys. Les va poder veure per a l'aniversari de la princesa, des d'aleshores res. No han tornat a coincidir. Casualment, aquesta setmana Sofia encara està a Madrid, no torna a Gal·les fins diumenge a la tarda. Elionor és a Nova York, però també vindrà aquest divendres per preparar la seva maleta per afrontar els últims mesos de la formació militar amb l'exèrcit de terra.

Letícia es nega en rotund a complir els desitjos de Joan Carles de veure les seves netes, però ara mateix té poc poder de decisió, Felip VI és qui decideix i a ell no li sembla mala idea, de fet, vol que vegin els seus avis paterns. Com a avis cap dels dos no ha fet gens dolent les nenes, només voler-les.