Jaime del Burgo ha destrossat la vida de Letícia i la seva família amb les seves últimes declaracions a les xarxes socials. La reina sabia que l'advocat anava a trencar el seu silenci per revelar el secret més gran de Zarzuela, per això li va trucar personalment per demanar-li que no publiqués aquesta informació, o almenys no ho fes en l'aniversari d'Elionor, és l'únic requisit que ha respectat. L'ex de Telma va destapar que la mare de Elionor i Sofia va ser infidel a Felip amb ell durant diversos anys. Una campanya de desprestigi que l'ha fet perdre poder en la monarquia espanyola. En els últims anys ella era qui prenia totes les decisions, el rei havia quedat relegat a un segon pla totalment desenfocat, fins i tot Letícia havia destronat tota la família Borbó. Tanmateix, en aquests últims mesos amb les declaracions de Jaime han recuperat pes.

Jaime del Burgo
Jaime del Burgo

Letícia ja no té cap poder de decisió, és Felip qui dona les noves ordres, per això els Borbó han tornat amb força a Zarzuela. No només Joan Carles es mou amb total llibertat, sinó que tota la família es reuneix de nou per complet. L'últim any, la reina ja ha perdut el compte de totes les trobades. Aquest dissabte vinent 6 d'abril tindran una nova cita a Madrid.

Almedia, alcalde de Madrid, convida Joan Carles i Sofia al seu casament el proper 6 d'abril

Encara que no és del grat de Letícia, fa mesos que tant Joan Carles com Sofia van rebre la invitació de casament de José Luis Martínez Almeida i Teresa Urquijo. La cerimònia religiosa tindrà lloc a l'església de San Francisco de Borja. Després, la comitiva es traslladarà a la finca El Canto de la Cruz, propietat de la família materna de la xicota.

L'emèrit és cosí de l'àvia de la xicota, per aquesta raó el va fer molta il·lusió rebre la invitació. Però en un primer moment la seva assistència semblava gairebé missió impossible. Si Joan Carles acudís al casament hauria de portar tota la seva seguretat, i tampoc no vol que això fos una complicació per a la resta de convidats, ni que suposés un problema per al futur matrimoni. I també cal sumar-li els seus greus problemes de mobilitat, ja s'ha de desplaçar amb cadira de rodes.

Teresa Urquijo i José Luís Almeida / GTRES
Teresa Urquijo i José Luís Almeida / GTRES

Malgrat tots els obstacles, Joan Carles i Sofia han confirmat la seva assistència, i no només a ells, també les infantes Elena i Cristina. Les úniques baixes estaran marcades pels de sempre, Felip i Letícia, encara que el rei es mor de ganes d'assistir a l'acte amb la seva família. Tanmateix, els reis no assistiran a l'acte perquè podria semblar que es pronuncien a favor d'un partit polític. "El rei Joan Carles ha meditat molt aquesta decisió, no tant per les ganes d'acudir a l'enllaç, sinó pel fet que el casament és també una cita política del Partit Popular". Tal com assenyala el diari, "la Corona ha volgut fugir de la seva utilització política en els últims anys, i és per això que es va demanar al senyor Joan Carles que evités, per exemple, viatjar a Sanxenxo en època electoral". Un nou moviment que deixa clar que la reina ha perdut tota la força en la institució.