Alguna cosa està passant a la Casa Reial. Felip s'està deixant anar, fa coses noves, inèdites, estranyes o inusuals. Escenes que tenen més a veure amb un famós VIP que amb un Cap d'Estat. El que és més important de tot plegat, però, és que les fa sol. Sense Letícia. Sense la seva dona. Sense la reina. Per exemple, presidir una corrida de toros provocant l'èxtasi de l'espanyolisme més ranci i caduc, mentre ella empassava quilos de sorra del Sàhara fent de cooperant solidària a Mauritània. Tampoc la va acompanyar a París per veure la final de Roland Garros de Rafael Nadal, tot i que això no és tan sorprenent: la consort passa olímpicament de l'esport, i ni tan sols es digna a aparèixer a la final de la Copa de futbol que porta el seu nom. I com que no hay dos sin tres, anit el monarca va tornar a fer un pla pel seu compte: un sarao en una preestrena al cinema. La primera vegada que el vèiem en un photocall d'aquesta mena.

Felipe con Ayuso en los toros GTRES
Felip amb Isabel Díaz Ayuso als toros / GTRES
Letizia tormenta arena Mauritania despeinada 2 EFE
Letícia enmig d'una tempesta de sorra a Mauritània / EFE

Va ser al cèntric Cines Callao de Madrid, on es presentava en societat la sèrie de televisió 'Sin Límites' amb l'actor de 'La Casa de Papel' Álvaro Morte. Un producte audiovisual sobre la primera volta al món de Magallanes i Elcano, i que ha produït una coneguda plataforma amb motiu del cinquè aniversari de l'expedició. Allà que hi va anar barrejant-se entre personalitats polítiques com la ministra de Defensa Margarita 'Pegasus' Robles o l'alcalde de Madrid, José Luis Rodríguez Almeida, i personatges com Santiago Segura, Sofía Suescún, Nieves Herrero, Luján Argüelles i un grapat més de rostres televisius. La cosa grinyolava una mica, la veritat. Potser per això Letícia li va dir al marit que "ni en tus mejores sueños", i es va quedar clapant a casa.

Felipe Margarita Robles José Luis Rodríguez Almeida Álvaro Morte photocall Europa Press
Felip VI, Margarita Robles, José Luis Rodríguez Almeida i Álvaro Morte al photocall / Europa Press

Felip tenia motius personals per assistir a la première: té un vincle notable amb el nom de Juan Sebastian Elcano, ja que el 1987 va fer part de la seva formació militar en el vaixell escola de l'Armada, batejat en el seu honor. Aquesta embarcació, per cert, es va veure involucrada en un fosc cas de narcotràfic, però aquesta és una altra història. El rei es va fotografiar amb comandaments de la Marina, oferint un quadre pintoresc, si més no. Ara bé, res comparable a la imatge que la mateixa Casa Reial va compartir a l'interior de la sala. Parin atenció als detalls. Ni fet a propòsit.

Felipe en el cine @casareal
Felip al cinema amb Margarita Robles i José Luis Martínez Almeida / @casareal

El rei era la màxima autoritat a la sala, flanquejat per Robles i Almeida, asseguts al seu costat. Però per la instantània que ha servit la Corona, sembla que cap dels dos estava gaire entusiasmats ni per l'estrena ni per la companyia. S'estimaven més fer-se els longuis i jugar amb el telèfon mòbil. I si no era això, hem de felicitar al community manager de Zarzuela, que no va trobar cap fotografia més adient per il·lustrar el moment. "Un despropósito", com sentencia la col·laboradora de TV3 i experta en moda i política Patrycia Centeno, que torna a ensorrar la monarquia i el regent. No només per aquest detall, és que en qüestions estilístiques, Felip és un desastre: "Ese mocasín, esos calcentines..." Es nota que Letícia no va voler saber res del marit, sempre preocupada per la imatge que projecten en públic.

Felipe gesto mano GTRES
Felip debutant com a famoset en un photocall / GTRES

"Deben ser todos republicanos", repeteix Centeno, amb la que no podem estar més d'acord.